Home Društvo Pogledajte kako je na Humcu proslavljen sv. Ante – audio i foto

Pogledajte kako je na Humcu proslavljen sv. Ante – audio i foto

SHARE

Župa Humac danas je proslavila nebeskog zaštitnika župe, crkve i samostana sv. Antuna Padovanskog.

Na sam blagdan svetog Ante na Humcu okupilo se mnoštvo vjernika kako bi proslavili blagdan ovog sveca svega svijeta.

Podsjećamo, tradicionalno, svake godine 13. lipnja, župa i samostan Humac obilježavaju svetkovinu Svetog Ante na kojoj se okuplja veliki broj vjernika i hodočasnika iz cijele BiH i susjedne Republike Hrvatske. Danas, na sam dan proslave, uz svete ispovijedi i mise od ranih jutarnjih sati, svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je Luigi Pezzuto, nadbiskup, apostolski nuncij u BiH.

Pri kraju misnog slavlja humački župnik fra Ljubo Kurtović zahvalio se , Bogu, sv. Anti, Luigiju Pezzutu, nadbiskupu, apostolskom nunciju u BiH, predvoditeljima i predmoliteljima Devetnica, pjevačima, svim vjernicima i hodočasnicima koji su pohodili svetište u proteklih devet dana, ispovjednicima, čitačima, framašima, prakaraturima, ministrantima, policiji, osoblju Doma zdravlja Ljubuški, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da svetkovina sv. Ante prođe u najboljem redu. Pozdravio je Zaboravljene branitelje koji su došli moliti zagovor sv. Ante da se iznađe političko rješenje njihovim opravdanim zahtjevima.

Poslije toga je gvardijan fra Dario Dodig, u ime franjevačkog samostana Humac i svog vjerničkog puka, u znak pažnje dolaska na Humac i propovijedi kojom je uputio poziv na svetost, Luigiju Pezzutu, nadbiskupu, apostolskom nunciju u BiH od srca zahvalio na dolasku na Humac i darovao mu jednu sliku svetog Franje koju je nacrtao jedan humački fratar.

Luigi Pezzuto, nadbiskup, apostolski nuncij u BiH na kraju je još jednom zahvalio provincijalu i svim ostalim fratrima za poziv dolaska na Humac koji su mu uputili kao i njihov pastoralni rad.

„Bio je ovo uistinu jedan predivan duhovni trenutak i trenutak molitve“, kazao je nadbiskup Pezzuto i uputio svoj blagoslov svim misnicima.

Pod misom je pjevao Veliki zbor sv. Ante Humac.

Večernja sveta misa je u 19 sati. Predvodi je dr.fra Ante Vučković, profesor iz Splita. Pod misom pjeva Veliki zbor sv. Kate Ljubuški.

U audiozapisu Radija Ljubuški poslušajte današnje središnje misno slavlje

U fotogaleriji pogledajte nekoliko detalja s današnjeg misnog slavlja