Home Društvo SASTANAK U GRUDAMA: Vatrogasnim postrojbama ZHŽ-a 15.000 KM

SASTANAK U GRUDAMA: Vatrogasnim postrojbama ZHŽ-a 15.000 KM

SHARE
U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama održan je 3. sastanak ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drage Martinovića s općinskim predstavnicima civilne zaštite.

Osim ravnatelja Martinovića sastanku su nazočili: Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, Ljubo Bradarić šef Odsjeka civilne zaštite Općine Posušje, Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu i Mile Pejić pomoćnik načelnika Općine Grude za gospodarstvo, inspekcijski nadzor i civilnu zaštitu.

Nakon usvajanja zapisnika s 2. sastanka ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s predstavnicima gradske/općinskih službi civilne zaštite, ravnatelj Uprave dr. sc. Drago Martinović upoznao je nazočne s tijekom edukacije učenika osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj koja će se nastaviti u mjesecu rujnu tj. s početkom nove školske godine.

Ravnatelj Martinović je također istaknuo da će ovih dana biti dodijeljena sredstava posebne naknade za zaštitu od požara i vatrogastva općinama/gradu odnosno njihovim vatrogasnim postrojbama u ukupnom iznosu 15.000,00 KM namijenjena za opremanje postrojbi.

Pomoćnici načelnika za civilnu zaštitu su istaknuli da su se sukladno mogućnostima pripremili za predstojeću protupožarnu sezonu, ali da pored opreme veliki problem predstavlja nedostatan broj vatrogasaca. U tom smjeru neke od općina su već sklopili ili će do kraja mjeseca sklopiti ugovore o djelu kako bi u protupožarnoj sezoni otklonili ovaj problem.

Na kraju sastanka ravnatelj Martinović je najavio obuku članova županijskog/gradske općinskih Stožera civilne zaštite koja će se održati u ponedjeljak 18. lipnja u Širokom Brijegu, prenosi Grude.com