Home Društvo Vozači u BIH ponovno blokirali ceste zbog visokih cijena goriva, pogledajte njihove...

Vozači u BIH ponovno blokirali ceste zbog visokih cijena goriva, pogledajte njihove izjave – VIDEO

SHARE

Vozači ne odustaju, prosvjedi su nastavljeni i u utorak zbog visokih cijena goriva.

U Banja lLci je na Prijedorskoj petlji bila kilometarska kolona.

Tako je bilo i u drugim gradovima Republike Srpske – Bijeljini, Gradiški…

Obojen je dio ograde mosta na Prijedorskoj petlji, kako bi se na simboličan način, kako kažu vozači, pokazalo da 300 milijuna maraka od trošarina nije upotrijebljeno za bolju infrastrukturu kako je to bilo predviđeno.

‘’Novac od trošarina i skupljeg goriva treba ići na nove mostove, ceste i autoceste, a vi danas ne možete ništa od toga vidjeti. Na cestama su rupe, a autoceste se po 10 km otvaraju’’,  kaže odbornik PDP u banjalučkoj Skupštini grada Drasko Stanivuković.

Dok su jedni farbali, drugi su u znak prosvjeda zbog visokih cijena goriva blokirali promet, na sat vremena.

Vozači poručuju da na ulicama ostaju sve dok cijene goriva, koje su samo u ovoj godini rasle tri puta, ne budu smanjene.

Litar goriva od početka ove godine poskupio je za oko pola marke.

‘’Došao sam iz Srbije da podržim ovo. I tamo je isto što se cijena tiče, skupo. Ovo jednom mora stati’’, rekao je jedan od vozača.

‘’Nismo mi u Njemačkoj ili Švajcarskoj, ovo je preskupo’’ kažu anketirani vozači. Vozači koji su zaustavili svoje automobile propustili su tri vozila Hitne pomoći bez ikakvih problema.

Već treći dan za redom vozači zaustavljaju svoje vozilo gdje god da se nadju u 17 sati. Reakcija na to stiže tek danas.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će Vlada u četvrtak razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Iz Udruženja prijevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS pozivaju vlasti da sjednu svi zajedno za pregovarački stol i pronađu rješenje.

Prijevoznici su uvjereni da ima prostora za korekciju cijena goriva. Osim ulaza u grad na sat vrmena je bio blokiran i izlaz iz grada, kržni tok na Laušu.

Prometni policajci su i jučer fotografirali automobile koji su stajali i legitimirali vozače. Bez obzira na to, vozači kažu nastavljaju i danas sa protestima i blokadom ulica.

Vozači su u utorak poslijepodne blokirali kružni tok na izlazu iz Bijeljine prema Ugljeviku u znak prosvjeda zbog poskupljenja goriva.

Vlasti odgovaraju sve većim prisustvom policije i legitimiranjem vozača, javlja RTVBN.com.

I pored velikog prisustva policije u poslijepodnevnim satima na svim izlazima iz grada, bijeljinski vozači su oko 17:00 sati, uspjeli blokadom prometa izraziti svoje nezadovoljstvo trećim poskupljenjem cijena goriva od početka godine.

Polusatnim zaustavljanjem vozila blokiran je promet na kružnoj raskrsnici oko Bijeljine, odnosno na magistralnoj cesti Bijeljina – Tuzla.

Kilometarske kolone vozila iz sva četiri smjera nadgledao je veći broj službenika PU Bijeljina i pripadnika Jedinice za podršku, koji su legitimirali vozače i sudionike prosvjeda.

Vozači iz skupine koja se nalazila na čelu kolone zaustavljenih automobila nisu se željeli da se javno oglasiti, zbog kako kažu, straha od represije.

Prosvjedna okupljanja vozača u Bijeljini traju već nekoliko dana, nakon što su putem društvenih mreža građani pozivani na prosvjed blokadom prometa, kako bi izrazili nezadovoljstvo, zbog poskupljenja goriva. Inače, gorivo je od siječnja poskupilo za oko pola marke, a u strukturi cijene goriva značajnu stavku imaju i trošarine, prenosi Bljesak.info