Home Politika Ćane preimenovao stranku: HSP BiH na izbore izlazi u okviru stranaka HNS-a

Ćane preimenovao stranku: HSP BiH na izbore izlazi u okviru stranaka HNS-a

SHARE

Proteklog je vikenda u Rami održana sjednica Predsjedništva i Glavog stana Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine. Uz redovne stranačke aktivnosti najviše se pažnje posvetilo točci vezanoj za trenutnu političku situaciju u BiH.

Glavni stan i Predsjedništvo HSP-a BiH donijeli su nekoliko zaključaka vezanih uz trenutnu političku situaciju u BiH i nadolazeće listopadske izbore. Jedan od zaključaka je taj kojim se oštro osuđuje pokušaj bošnjačkih stranaka da se Hrvatima u BiH ukinu ionako smanjena prava od Daytona naovamo kroz smanjenje ovlasti Doma naroda FBiH čime bi se Federacija pretvorila u isključivo bošnjački entitet, a samim tim bi Bosna i Hercegovina prestala biti domovina hrvatskoga naroda.

Iako su stoljećima Hrvati opstajali u Bosni i Hercegovini prolazeći kroz razne nedaće uspjeli su ostati i opstati, međutim današnja situacija je više nego alarmantna zahvaljujući isključivo agresivnosti bošnjačkih stranaka i nekih stranaka koje samo u svome nazivu imaju prefiks hrvatski, a sva im se politika svodi na dodvoravanje političkom “Sarajevu” kako bi riješili samo neke svoje osobne interese. Stoga je neophodno, više nego ikada, postići zajedništvo svih Hrvata iz društvenog, a napose političkog života, a to zajedništvo u današnjem trenutku jedino je moguće provesti kroz Hrvatski narodni sabor. Glavni stan HSP-a BiH je donio zaključak da HSP BiH na sljedeće izbore izlazi isključivo u okviru stranaka HNS-a te usprkos raznim podmetanjima HSP BiH ostaje privržen ranije potpisanom sporazumu s HDZ-om BiH.

Također upozoravamo članstvo i javnost da ne nasjedaju na razna zlonamjerna medijska podmetanja od strane pojedinih političkih grupa koje bi željele unijeti razdor u zajedništvo stranaka HNS-a koristeći se sličnim nazivom kao HSP BiH, priopćeno je iz HSP-a BiH.