Home Društvo Stiglo 200 zahtjeva: Cijene goriva idu dolje!

Stiglo 200 zahtjeva: Cijene goriva idu dolje!

SHARE

Ministar Zlatan Vujanović rekao je kako su prometnici iskazali volju za racionalizaciju i optimizaciju poslovnih troškova i iznalažanje modusa za sniženje cijena.

Do 13. lipnja Federalno ministarstvo trgovine zaprimilo oko 200 OPC i OPM obrazaca na kojima je prijavljeno sniženje maloprodajnih derivata na benzinskim crpkama u Federaciji BiH  u rasponu od 0,05 do 0,10 KM po litru, objavila je Vlada Federacije BiH.

Potvrđeno je kako je ovo informacija sačinjena nakon sastanka federalnog ministra trgovine s distributerima naftnih derivata koji je održan u srijedu u Mostaru.

Ministar Zlatan Vujanović rekao je kako su prometnici iskazali volju za racionalizaciju i optimizaciju poslovnih troškova i iznalažanje modusa za sniženje cijena. ”Zato su već prezentirali značajan broj, trocifren broj, to je znači nekih 15% benzinskih pumpnih stanica koje su na području Federacije poslale zahtjev za sniženje cijena”, kazao je Vujanović.

Dodao je kako su stajališta distributera nafte, s obzirom na slobodno tržište formiranja cijena nisu obvezujuća, ali da federalne vlasti mogu uvesti ograničenja marže i uravnoteženja cijena goriva.