Home Šport HEROJ O KOJEM SE PRIČA – Kako je vojnik OS BiH spasio...

HEROJ O KOJEM SE PRIČA – Kako je vojnik OS BiH spasio život nogometašu koji je stradao na utakmici s Posušjem

SHARE

Semir Sarajkić, pripadnik Oružanih snaga, heroj je o kojem se priča proteklih dana, ne samo u Goraždu, već u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ovaj kaplar u OS BiH, na svjetlost bh. pozornice, dospio je kao nogometni sudac koji je brzom reakcijom spasio život igraču Goražda Nedimu Kurtoviću.

Sve se to dogodilo u četvetak na nogometnoj utakmici između Posušja i Goražda, kada je nakon jednog udarca Kurtović ostao nepomičan ležati na terenu.

Dok su publika i sudionici kratko zanijemili, Sarajkić je Kurtoviću prvi pritekao u pomoć i brzom i pravovremenom reakcijom spasio mu život.

Portal Radiosarajevo.ba došao je do svih glavnih aktera ovog nesvakidašnjeg slučaja na našim nogometnim terenima.

“Pred sami kraj utakmice dobio sam loptu i krenuo u prodor po strani kada me igrač Posušja udario u predjelu glave. Kako su mi rekli kasnije, sudac Semir Sarajkić mi je prvi prišao, izvadio jezik. Ubrzo sam došao svijesti, ali nisam imao težih posljedica”, priča Kurtović.

On kaže da je sutradan imao bolove u glavu od udarca i da se obratio klupskom liječniku.

“Nisam išao u bolnicu, jer mi je klupski liječnik rekao da za tim nema potrebe, jer nisam osjećao vrtoglavicu. Već u nedjelju sam odigrao cijelu utakmicu, bez ikakvih problema”, dodao je Kurtović.

Sa sucem Smajkićem je telefonski razgovarao u petak. Zahvalio mu se na pomoći…

“Semir mi je spasio život i na tome sam mu neizvjerno zahvalan. S igračem koji me udario, imao sam priliku razgovarati prije naše nedjeljne utakmice u Goraždu. Od tog četvrtka imam dva nova prijatelja”, podvukao je Kurtović, koji je sa svojim timom i pobjedom od 1:0 (prvi meč bio 0:0, op.a.) izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Kaplar Sarajkić je ranije opisao svoje iskustvo.

“Nakon naizgled bezazlenog duela dva igrača primijetio sam da je igrač ostao ležati nepomično na zemlji. Kada sam shvatio što se događa, odmah sam mu pritrčao te primijenio stečeno znanje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoći i to tako da sam ga okrenuo na bok i izvadio mu jezik da ne bi došlo do gušenja. Nakon moje brze reakcije, ozlijeđeni igrač je došao svijesti. Na kraju se sve dobro završilo, jer je spašen jedan ljudski život”, kazao je kaplar Sarajkić, a prenosi Goražde portal

HEROJ O KOJEM SE PRIČA… / KAKO JE VOJNIK OS BiH SPASIO ŽIVOT NOGOMETAŠU GORAŽDASemir Sarajkić, pripadnik Oružanih…

Gepostet von Gorazde Portal am Mittwoch, 13. Juni 2018