Home Crna kronika Kraj jedne od najvećih istraga u povijesti Francuske: Roditelji kanibali mučili i...

Kraj jedne od najvećih istraga u povijesti Francuske: Roditelji kanibali mučili i ubili dijete

SHARE

FRANCUSKA policija uhitila je roditelje 31 godinu nakon što je njihova kći pronađena mrtva, zahvaljujući DNK dokazima, javljaju mediji.

Unakaženo tijelo neidentificiranog djeteta pronađeno je kraj ceste u središnjoj Francuskoj 1987. godine. Roditelji su pronađeni nakon što je testirana DNK njihovog sina u nepovezanom slučaju i otkriveno je da se poklapa s DNK djevojčice, objavili su francuski mediji.

Roditelji će biti ispitani na sudu u četvrtak i čeka ih optužnica za ubojstvo. Identitet roditelja nije objavljen, ali vjeruje se da su u šezdesetim godinama. Policija nije službeno komentirala izvješća o uhićenju do kojeg je došlo u utorak.

Stravično dugogodišnje zlostavljanje i kanibalizam

Tijelo djevojčice pronađeno je u jarku pokraj autoceste A10, u blizini grada Bloisa, u kolovozu 1987. Bilo je pokriveno dekom.

Policija je objavila kako vjeruje da je djevojčica imala između 3 i 5 godina u vrijeme ubojstva. Na tijelu je imala znakove stravičnog dugogodišnjeg zlostavljanja, uključujući tragove ljudskih ugriza, slomljene kosti te opekline nanesene glačalom. Dijelovi njenog tijela bili su unakaženi.

Istražitelj koji je vodio slučaj u Bloisu tada je izjavio da se radi o slučaju kanibalizma.

Djevojčica je prozvana “malenom mučenicom s ceste A10”. Njezin nestanak nitko nije prijavio i nitko se nije javljao policiji u vezi sa slučajem. Na spomeniku njenog groba stoji natpis: “U sjećanje malene mučenice s autoceste A10”.

Istraga njenog ubojstva u to je vrijeme bila jedna od najvećih istraga u povijesti Francuske. Njena fotografija postavljena je na javnim mjestima i poslana u više od 30 država, piše Index.hr