Home Društvo Posuški strukovnjaci uspješno predstavili svoj solarni automobil u Sisku, evo kako su...

Posuški strukovnjaci uspješno predstavili svoj solarni automobil u Sisku, evo kako su ocijenjeni

SHARE

U Sisku je održano 6. izdanje SOELA-e, utrke solarnih automobila, u organizaciji Tehničke škole Sisak na kojoj je sudjelovala Srednja strukovna škola Posušje.

Za njihove učenike to je bila prva utrka ovog tipa te ujedno i prvo predstavljanje učenika iz BiH na jednom ovakvom natjecanju, gdje su predstavili svoj automobil na solarni pogon izrađen u školskoj radionici.

Screenshot_20180614-174823

U Sisku su posušku školu predstavljali učenici: Karlo Budimir, Mirko Kovač i Ante Šušnjar, a Povjerenstvo za tehničku ispravnost automobila je posuške učenike posebno pohvalilo za dobru pripremljenost i njihove kompetencije u predstavljanju solarnog automobila, na čemu im čestitamo.

Uz navedene učenike u izradi automobila su sudjelovali i učenici: Lovro Baćak, Marko Bašić, Petar Čamber, Zlatko Duspara, Ljubo Knezović, Marko Miloš, Mate Pole i Andrija Tomić.

“Ponosni smo na naše učenike, ali i njihove mentore: profesora Slobodana Miličevića, profesora Ivicu Vranješa, te njihovog majstor-mentora Marinka Penavu i našeg domara Antu Čuturu.”-poručuju iz škole.

solea-768x433

Također, zahvaljuju se i ravnatelju Mariju Knezoviću koji je koordinirao cijelim događajem, a ujedno mu čestitaju na ugovoru koji je sklopljen s Tehničkom školom Sisak te uspostavljanju dobre suradnje koja će omogućiti još dobrih prilika za posuške učenike.

34558550_636204466728080_6241768532669890560_n