Home Crna kronika VIDEO: U Kölnu spriječen teroristički napad – planirali ubiti najmanje 1.000 ljudi

VIDEO: U Kölnu spriječen teroristički napad – planirali ubiti najmanje 1.000 ljudi

SHARE

Policija je u četvrtak objavila kako opravdano sumnjaju da je u Kölnu bio planiran teroristički napad.  Potvrda je stigla i od ravnatelja Njemačke obavještajne agencije BfV, Hans-Georga Maaßena, pišu u petak ujutro njemački mediji. 

Još uvijek procjenjujemo situaciju, ali sumnja u terorizam je opravdana jer je pronađena velika količina dokaza koje upućuju na teroriziram, kazao je Maaßen.

Kako je Fenix-magazin ranije pisao policija je u utorak u stanu 29-godišnjeg Tunižanina u Kölnu otkrila velike količine biljke Ricinus koja u sebi sadrži sjemenke s jednim od najsmrtonosnijih otrova u svijetu. Samo nekoliko progutanih sjemenki dovodi do otkazivanja organa, zastoja srca i polagane smrti.

Uhićen je Tunižanin i njegova supruga Njemica koja se preobratila na islam. Nju su pustili nakon ispitivanja. Muškarca su priveli u Njemačko savezno državno odvjetništvo u Karlsruhe na ispitivanje.

Policija je prilikom pretrage stana, zgrade i šire okolice, nosila zaštitnu opremu. Količina smrtonosne biljke koja je pronađena u stanu, dovoljna je  za oko 1.000 smrtonosnih doza, ovisno o načinu primjene. Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul je rekao da je “potencijalna opasnost zbog pronađene količine biljke, visoka”.

Prema mišljenju toksikologa iz Düsseldorfa Gerharda Fritza i najmanja doza biljke Ricinus je smrtonosa.  “Ne postoji opasniji otrov od onoga kojeg ima biljka Ricinus”, kazao je.

Policija sumnja da je 29-godišnji Tunižanin nekoliko tjedana proizvodio biološko oružje u svom domu da bi proizveo veliku količinu otrova.  Kako ju je namjeravao primijeniti, još nisu objavili.