Home Vijesti IZVANREDNO STANJE U SRBIJI: Pukla brana i poplavila sela, bujica odnijela dijelove...

IZVANREDNO STANJE U SRBIJI: Pukla brana i poplavila sela, bujica odnijela dijelove ceste, neka mjesta nemaju struje ni pitke vode

SHARE

Gotovo 20 naselja je zahvaćeno poplavom te su pretrpjela veliku štetu. Ugroženi su i izvori vode koji pitkom vodom snabdijevaju pola te općine.

Na Rijeci Busur koja se ulijeva u Mlavu u Srbiji pukla je brana pa se očekuju velike poplave. Zbog pucanja brane je u gradu Petrovcu na Mlavi već proglašena izvanredna situacija, javljaju tamošnji mediji i dodaju da tamo i dalje pada jaka kiša.

B92 javlja da su, osim Petrovca na Mlavi, neka sela već poplavljena (Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole). U nekima od njih bujica je već odnijela dijelove ceste, a na nekim je dionicama na snazi obustava prometa. Neka su sela ostala bez struje.

Gotovo 20 naselja je zahvaćeno poplavom te su pretrpjela veliku štetu. Ugroženi su i izvori vode koji pitkom vodom snabdijevaju pola te općine. RTV Branicevo javlja da se u jednom dijelu Petrovca na Mlavi napravilo jezero, što otežava promet, no javljaju i da su dežurne ekipe na terenu pa se voda odvodi. Kod Košute se postavljaju zečji nasipi. U naselju Ključ je naređena evakuacija građana, kao mjera predostrožnosti. Građani će biti smješteni u sportskoj dvorani u Petrovcu na Mlavi.

‘Bujica je odnijela nekoliko mostova koji su bili na malim lokalnim rječicama. U nekim selima više ne postoje ceste. U dolini rijeke Busur postoji nekoliko naselja koja su stradala. U mnoge obiteljske kuće ušla je voda. Te obitelji će pretrpjeti veliku materijalnu štetu’, rekao je za srpski Blic Boris Gvozdić, zamjenik predsjednika općine Petrovac na Mlavi.

Dežurne službe poručuju da će već danas krenuti s uklanjanjem nanosa i nasipavanjem cesta, kao i s dezinfekcijom i deratizacijom poplavljenih kuća. Kiša i dalje pada pa im otežava rad.

Bit će im potrebne i sušilice za poplavljena domaćinstva, piše Net.hr