Home Zanimljivosti Policajac je htio pisati kazne prosvjednicima: ‘Budi čovjek!’

Policajac je htio pisati kazne prosvjednicima: ‘Budi čovjek!’

SHARE

Vozači diljem Hrvatske u petak su u 17 sati zaustavili aute na mjestu i blokirali promet 10-ak minuta kako bi izrazili nezadovoljstvo cijenom goriva.

Jedan od inicijatora akcije, Vedran Franc, policiju je informirao o svemu, ali nije prijavio prosvjed, jer se, kako je rekao, radi o spontanoj akciji. To nije spriječilo policiju u Osijeku da prosvjednicima počne pisati kazne.

Kako je za 24sata.hr javio čitatelj prosvjed je Osijeku potrajao 40 minuta, a oko 17.20 sati došao je policajac na motoru i krenuo pisati kazne pa su se vozači posvađali s njim, nakon čega je otišao nazad do motora.

– Budi čovjek, vidi koliko nas ima. Nismo mi mala djeca, dobro znate zašto je do ovoga došlo – vikao je jedan od prosvjednika, a policajac je otišao.

Slična situacija bila je i u Šibeniku, piše Jutarnji, gdje je policija rastjerala prosvjednike prije isteka od najavljenih 10 minuta blokade prometa.

U Zagrebu u to vrijeme gužva je uobičajena

Prosvjedu u Zagrebu ‘Stop rastu cijena goriva’ odazvala se nekolicina vozača na Trgu žrtava fašizma, rotoru Remetinec, Slavonskoj aveniji i Ulici Hrvatske bratske zajednice, potvrdila je zagrebačka policija. Nakon 17,10 sati promet je opet nesmetano nastavljen.

Prema podacima policije prosvjed u Zagrebu nije znatno utjecao na prometnu gužvu, koja je u to vrijeme i uobičajena.

Iz inicijative ‘Stop rastu cijena goriva’ smatraju  da gorivo ne bi trebalo koštati više od 9 kuna. Organizatori su najavili da će, ako prosvjed ne uspije, ići u veću blokadu prometa dok se ne snize trošarine te cijena goriva padne ispod devet kuna.

Slični prosvjedi održali su se i u susjednim zemljama. U BiH su zbog prosvjeda čak i pale cijene goriva, a već se prosvjedovalo i u Srbiji i Crnoj Gori gdje se okupio velik broj ljudi, pišu 24sata.hr