Home Tech VIPNET ODLAZI U POVIJEST: Nakon 19 godina na hrvatskom tržištu, teleoperater mijenja...

VIPNET ODLAZI U POVIJEST: Nakon 19 godina na hrvatskom tržištu, teleoperater mijenja ime!

SHARE

A1 Telekom Austria Grupa vodeći je pružatelj digitalnih servisa i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi.

Trenutačno posluje u sedam država pružajući usluge za približno 24 milijuna korisnika, a njihov je član već 19 godina i Vipnet.

Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu.

Prilagodba digitalnoj evoluciji

Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o. Od svojih početaka Vipnet stalnim ulaganjima i inovacijama značajno pridonosi razvoju i napretku hrvatskog telekomunikacijskog tržišta.

A1 će nastaviti s ulaganjima u mobilne i fiksne mreže nove generacije i nove tehnologije omogućavajući stvaranje gigabitnog društva u Republici Hrvatskoj, a pod novim brendom A1 nastavit će pružati inovativna rješenja koja će odgovarati svim komunikacijskim potrebama korisnika, pomažući pri digitalnoj transformaciji hrvatske ekonomije i društva.

‘Prije devetnaest godina Vipnet je ušao na hrvatsko telekomunikacijsko tržište i pokrenuo tržišno natjecanje. Od tada pa sve do danas kompanija je prva na hrvatskom tržištu predstavila inovativne proizvode i usluge kao što su prva prepaid usluga, multimedijske poruke (MMS), videopozivi, usluga SMS plaćanja parkiranja vip.sms pa sve do 3G i 4G mreže. U manje od dva desetljeća Vipnet se iz mobilnog operatora transformirao u potpuno konvergentnoga tržišnog igrača koji nudi mobilne, fiksne, TV i ICT proizvode i usluge. Danas Vipnet više ne može biti samo telekomunikacijska tvrtka ili mrežni operator. Prilagodbom digitalnoj evoluciji koja se zbiva oko nas i sami se mijenjamo i postajemo digitalna tvrtka. S brendom A1 želimo i dalje biti pouzdan partner našim korisnicima te istodobno osnažiti njihove digitalne živote. U suradnji s našim korisnicima osmišljavat ćemo nova pametna rješenja zahvaljujući kojima će oni moći uživati u digitalnom dobu’, istaknuo je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Nema problema za korisnike

Uvođenje brenda A1 na sva tržišta A1 Telekom Austria Grupe ne samo da će osnažiti njenu poziciju na europskom telekomunikacijskom tržištu, nego će i omogućiti svim A1 korisnicima na svim A1 tržištima dosljedno i jedinstveno iskustvo brenda, ističe se u priopćenju Vipneta.

Dodaju da će unatoč promjeni naziva, sva ranije stečena prava i obveze korisnika, poslovnih partnera, klijenata ili dobavljača ostati nepromijenjena i valjana, bez potrebe za izmjenama sklopljenih ugovora. Tako korisnici neće imati potrebe za zamjenom SIM kartica, brojeva, modema ili bilo kakve opreme, a sve usluge i dogovoreni procesi funkcionirat će kao i do sada. Tomato brend neće se mijenjati i u sadašnjoj formi nastavlja djelovati na tržištu. B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude proizvoda i usluga, a Vip Metronet Business Solutions postati će A1 Business Solutions, dodaje Vipnet u priopćenju, koje prenosi Net.hr.