Home Politika Doznajemo zašto su Bruna, Zlatko i Željko podržali HDZ-ov zakon o LNG-u

Doznajemo zašto su Bruna, Zlatko i Željko podržali HDZ-ov zakon o LNG-u

SHARE

Za tzv ‘lex LNG’ glasovao je i Klub zastupnika Neovisnih za Hrvatsku (Hasanbegović i Glasnović) koji su tim potezom, sudeći po društvenim mrežama i nekim komentarima, izazvali veći broj negativnih reakcija. Umirovljeni general Željko Glasnović, član Kluba Neovisnih za Hrvatsku, za Direktno je rekao kako njega i ‘njegov’ Klub ne zanima mišljenje polupismenih budala te kako se ovdje radi o jednom geostrateškom pitanje od iznimne važnosti za Hrvatsku.

Podsjetimo, protiv lex LNG-ja glasao je potpredsjednik Sabora Furio Radin, dok HDZ-ovac Ante Sanader nije bio prisutan na glasanju.

“Ovo nema veze s Glasnovićem ili bilo kojim drugim karakterom. Oni koji se u to ne razumiju, poručio bih im da pate od analno kranijalne inverzije, odnosno situacije da im je glava u guzici”, poručio je general Glasnović.

Podsjetio je kako druge zemlje u okružju, poput Grčke, Albanije i Crne Gore, razvijaju energetsku infrastrukturu. “Mi kao da smo ostali u nekakvom 19. stoljeću. Imamo velike količine plina i nafte koju uopće ne iskorištavamo”, rekao je naš sugovornik. Napomenuo je kako je njegova odluka i odluka Kluba Neovisnih oko pitanja bitnog za RH strateška.

“Pogledajte samo činjenice – imate čak 600 stranica dug dokument u kojem se iznosi utjecaj projekta na okoliš koji je dobio zeleno svjetlo. Svi važni dokumenti poput prostornog uređenja postoje i dobili su zeleno svjetlo. Izgleda kako to populistima nije dovoljno, jer populisti govore ono što ljudi žele čuti, a ne ono što bi trebali znati”, rekao je general Glasnović i dodao: “Mi smo donijeli jednu informiranu odluku, pogledali sve strane i u odluku uključili i stručnjaka za ugljikovodike, inženjera rudarstva koji ima sigurno više informacija i znanja nego nekakvi amateri”.

General Glasnović dodao je da ako će neke stranke u Saboru ‘koje su nasljednice jednopartijskog sustava ili preobučeni poput grčke Syrize’ prodavati neke populističke fore – on je spreman razgovarati sa svakim od njih ‘jer stoji iza svojih odluka’.

“Ako u energetsku infrastrukturu ulažu i zemlje u okruženju, ako u nju ulažu i Baltičke zemlje kako bi bile neovisne o ruskom plinu, vrijeme je i da Hrvatska zakorači u 21 stoljeće. A tim amaterima i diletantima koji u životu nisu radili, a lažu po sjednicama, poručujem neka se vrate u doba srednjeg vijeka i neka upotrebljavaju kravlji i ovčji izmet za gorivo i neka im energetsku politiku vode Alija Sirotanović i vidoviti Milan”.

“Ljudima je dosta pranja mozga, poticanja te atmosfere beznađa i bespomoći. A to šire i neki nehrvatski mediji kojima je važnije pokazivati silikonsku stražnjicu neke starlete, nego ulaziti u srž problema i detaljne analize sadašnjeg stanja na globalnoj i lokalnoj razini”, rekao je general Željko Glasnović za Direktno i napomenuo: “Pa pogledajte tko je sve napustio sjednicu za vrijeme glasovanja o iznimno važnim pitanjima. Povijest se ponavlja, a takvi nam sutra žele voditi državu”.

Izvor: Direktno.hr