Home Tech BESMISLENO: Najčudnije APLIKACIJE za Android telefone!

BESMISLENO: Najčudnije APLIKACIJE za Android telefone!

SHARE

Kako se razvija tehnologija tako se razvijaju i aplikacije za mobilne telefone.

Neke od najnovijih aplikacija su potpuno besmislene i suvišne.

Zašto uopće postoje, vjerovatno nitko ne zna. Mada su možda osmišljene kako bi zasmijale svakoga kto čuje za njih ili ih, ne daj Bože, instalira. Pred vama su najčudnije aplikacije koje možete naći u vašoj Google prodavnici, pa probajte da se oduprete instaliranju onih koje vas najviše nasmiju.

1. Lažni poziv (fake call)

Ova aplikacija vam omogućava da sami sebi pošaljete poruku ili čak i da snimite svoj govor pa da vas aplikacija pozove i da izgleda kao da razgovarate sa nekim. Ova aplikacija je sigurno korisna ako ste usamljeni i nitko vam ne šalje poruke, a može vas nekada i izbaviti iz neprijatne situacije.

2. Besmisleno dugme (pointless button)

Ova aplikacija je besmislena kako joj i samo ime kaže. Naime, na ekranu vam se pojavi dugme i vi to dugme pritiskate do mile volje i ništa se ne dogodi. Međutim, ipak poslije određenog broja pritiskanja ovog dugmeta pojavi se neka sličica, npr. mačka ili neki broj, što vas samo potakne da što više puta pritiskate ovo dugme kako biste vidjeli što još može izaći.

3. Lažna baterija (fake battery)

Ukoliko vam netko stalno traži telefon kako bi igrao igrice, a vi ne možete da ga odbijete, postoji aplikacija i za to. Naime, instalirate ovu aplikaciju i na ekranu vam piše da vam je baterija prazna pa imate opravdanje ako vam netko traži telefon. Međutim ironija je u tome što i sama aplikacija troši dobar dio baterije koju možda ne bi potrošila osoba koja vam je tražila telefon za igranje.

4. Besplatno pivo (BEER free)

Apsolutno besmislena aplikacija koja vam omogućava da izgledate kao da pijete pivo iz telefona. Aplikacija radi tako što pomjerate telefon lijevo-desno a samim tim se pomera i zamišljeno pivo i tako u jednom trenutku „popijete“ punu čašu piva. Zašto ne biste samo popili čašu piva u kafiću, to nikome nije jasno. Mada, možda ova aplikacija može pomoći kod liječenja od alkoholizma?!

5. Igrica za mačke (game for cats)

Ako imate u kući mačku koja voli da se igra, a nemate vremena da joj to priuštite, onda jednostavno instalirajte ovu aplikaciju. Na ekranu će se pojaviti točka koja se pomjera svuda po ekranu a vaša mačka je treba dotaći šapom. To je otprilike to. Naravno možete unaprijediti aplikaciju pa da se umjesto obične crvene točke pomjera miš ili leptir.

6. Slatkiš za nos (Nose candy)

S obzirom na to da su psihoaktivne supstance zabranjene i vrlo štetne, postoji aplikacija koja će vam omogućiti da sigurno „probate“ jednu od njih. Aplikacija izbacuje na ekranu takozvane „crte“ kokaina i vaš zadatak je da ih „ušmrkate“. Kada dođete do kraja crte vaš telefon zavibrira i vi ste službeno pod djeovanjem tih supstanci. Naravno ova aplikacija je na mnogim mestima zabranjena i potpuno suvišna ali eto, možda će iz nje nastati neka sasvim nova kategorija narko-dilera.

7. Pogled slatke devojke (Watching cute girl)

Ukoliko volite da vas netko gleda dok jedete, ili spavate ili šta god da radite, ova besmislena aplikacija će vam možda pomoći. Aplikacija omogućava da vas izmišljena japanska devojka gleda koliko god želite. Vrlo uvrnuto, zar ne?

8. Odstranjivač stresa (Virtual stress remover)

Ako ste pod stresom i naporno radite, ova aplikacija će vam pomoći da… pa, neće vam pomoći ali će vas možda nasmijati. Postoji opcija koja vam nudi da se oslobodite stresa preko ove aplikacije i kada pritisnete na „relive stress“ biti ćete automatski izliječeni. Vrijedi pokušati! Pogodite što ova aplikacija radi! Upravo tako – NIŠTA. I zato možemo sa sigurnošću reći da će ova aplikacija uvijek ispuniti vaša očekivanja i nikada se neće zakočiti ili slično. Ovo je možda i jedina aplikacija koja u potpunosti u naslovu objašnjava šta ona zapravo radi.

9. Klikni me (Tap That)

Možda najuvrnutija aplikacija u Google prodavnici. Ukoliko instalirate ovu aplikaciju na dva kompaktibilna android telefona, možete vidjeti o čemu se radi. Dakle, pretpostavimo da imate dva telefona, na oba telefona izaberete dva karaktera, imate nekoliko ponuđenih, a jedan od njih je čak i Homer Simpson. Zatim leđa o leđa prislonite oba telefona i oni … pa recimo da prave druge telefončiće uz adekvatne zvučne efekte.

10. Besmislena igra (Pointless game)

Ova igra je takođe jedna od najbesmislenijih. Dakle kao što i u samom uputstvu kaže, cilj igre je besmislen. Sve što treba da uradite je da postavite prst na ekran telefona. Svake sekunde dok vam prst stoji na telefonu dobijate poene, onoga trenutka kada podignete prst izgubili ste.

11. Brojanje ovaca (Sleep Sheep)

Ako ste ikada imali problem sa nesanicom, vjerovatno su vam dali savjet da brojite ovce. Ideja je da zamislite ovce koje preskaču ogradu i da ih brojite, usredotočujući se na jedan zadatak i da tako zaspite. Mada je dokazano da brojanje ovaca ne pomaže da lakše zaspite, piše portalmladi.com