Home Politika Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, sastao se s predsjednikom Vlade Republike...

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, sastao se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem u Zagrebu

SHARE

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Zagrebu se sastao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Na sastanku je razgovarano o europskoj perspektivi BiH, Izbornom zakonu, gospodarskoj suradnji naših dviju zemalja, ali i o trenutačnoj migracijskoj krizi koja je zahvatila naše podneblje.

Akademik Čović je i ovom prigodom istaknuo nužnost poštivanja ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH, na čemu Hrvati Bosne i Hercegovine neće prestati inzistirati. Bez njegove dosljedne primjene, sukladno Ustavu BiH i odluci Ustavnog suda u slučaju „Ljubić“, nije moguće postići trajnu stabilnost političkog sustava BiH i osigurati vladavinu prava.

Kazao je također da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, čemu je predsjednik Vlade RH gospodin Plenković pružio svoju punu potporu.

Bilo je govora i o migracijskog krizi, koja je posebice vidljiva na sjevernoj granici BiH i Republike Hrvatske. Usuglašena je neophodnost jačanja suradnje nadležnih tijela dviju država, kako bi se ovaj problem riješio na zadovoljavajući način.

Kada je u pitanju gospodarska suradnja, naglasak je stavljen na što skorije realiziranje mnogobrojnih projekata, čija vrijednost premašuje milijardu eura.

Na kraju susreta, gospodin Plenković je istaknuo kako je Hrvatska do sada nebrojeno puta pokazala da joj je suradnja s BiH prioritet, te će tako biti i u budućnosti, piše Dnevnik.ba