Home Politika VIDEO: Boris Falatar koji se suprotstavlja Čoviću, Zeleniki, Lijanoviću i Komšiću boravio...

VIDEO: Boris Falatar koji se suprotstavlja Čoviću, Zeleniki, Lijanoviću i Komšiću boravio u Širokom Brijegu

SHARE

Boriša Falatar, rođen je 6. svibnja 1975. u Sarajevu. Oženjen je, otac troje djece, otac mu je Hrvat, a majka Bošnjakinja. On je jedan od pet kandidata za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda, piše portal Širokibrijeg.info, koji je objavio videointervju s Falatarom.

Kako navode u najavi intervjua, ovaj “lik” nije previše poznat bh. javnosti, nije se uvlačio “u dupe” drugim bh. političarima kako bi dobio na važnosti jer za razliku od njih on već u svoje 43 godine ima zavidnu inozemnu karijeru.

Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu, diplomirao je na Američkom sveučilištu u Parizu gdje je diplomirao ekonomiju. Postdiplomske studije na Londonskoj školi ekonomije (London Schoolof Economics), gdje je studirao i magistrirao. Kasnije je pohađao Harvard Kennedy School.

Nakon završetka postdiplomskih studija, Falatar se pridružio Međunarodnom odboru Crvenog križa. Nakon povratka u Ujedinjene nacije radio je kao međunarodni javni službenik zadužen za odnose UNESCO-a s državama članicama. Od 2008. do 2011. godine, Falatar je radio UN-u u New Yorku, predstavljajući UNESCO u Generalnoj skupštini UN-a, ECOSOC-u i Vijeću sigurnosti.

Tada je bio koordinator UNESCO-a za odgovor na krizne situacije, nadgledajući humanitarne i razvojne operacije u Južnom Sudanu, Libiji, Siriji, Iranu i Palestini. Bio je član kabineta generalnog direktora UNESCO-a Irine Bokove u vrijeme kada je kandidirala za položaj generalnog tajnika UN-a. Falatar je bio zadužen i za odnose s Izraelom i Palestinom. Tijekom desetogodišnjeg perioda savjetovao je pet predsjednika UNESCO-a.

To je samo jedan dio njegove bogate biografije. Boriša Falatar sada je kandidat ispred političke stranke “Naša Stranka BiH” za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda.

Tijekom ponedjeljka nakratko je boravio u Širokom Brijegu, gdje se sastao sa nekim Širokobriježanima “na kavi” kako bi uvidio situaciju stvarnog stanja na terenu, te usput doznao iz prve ruke kakve probleme građane ovog malog gradića “u srcu Hercegovine” muče.

Portal SirokiBrijeg.info ga je susreo u Gradskoj kavani hotela Park, te su, kako navode, doznali od njega nekoliko detalja kako se i na koji način želi istaknuti od ostalih kandidata, i na taj način pridobiti određen broje glasača.

Poslušajte što je za Širokibrijeg.info ukratko kazao Boriša Falatar, jedan od kandidata za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda koji se želi nametnuti Čoviću, Zeleniki, Lijanoviću i Komšiću.

Širokibrijeg.info ipak predviđa Falataru da neće skupiti puno simpatija u ovom gradu.

Naime, ovaj portal navodi “s obzirom kako do sada nije imao nikakvu kriminalnu aferu iza sebe, i ne muče ga ni Ustaše ni Partizani, Četnici ni Talibani, i gleda na pozitivni ekonomski razvoj i bolje sutra za mlade, teško da će pokupiti ovdje nešto posebno simpatija, jedino može od birača koji su već od davno u Europskoj uniji “na rađi”!