Home Šport Jeličić: Ako Kalinić može biti rezerva nekom “Kurtonu”, može i u reprezentaciji...

Jeličić: Ako Kalinić može biti rezerva nekom “Kurtonu”, može i u reprezentaciji biti na klupi

SHARE

HRVATSKI izbornik Zlatko Dalić u nedjelju je potjerao Nikolu Kalinića sa Svjetskog prvenstva nakon što je Milanov napadač odbio ući u igru na utakmici protiv Nigerije.

Kalinić se u ponedjeljak vratio u Split, a Hrvatska SP nastavlja s 22 igrača. Sljedeću utakmicu igra u četvrtak u Nižnjem Novgorodu protiv Argentine.

“Na utakmici s Nigerijom se zagrijavao, trebao je ući, ali je rekao da nije spreman. Nije bio spreman niti protiv Brazila, nije bio ni jučer na treningu spreman, a ja trebam zdrave i spremne igrače”, rekao je ljutito Dalić i odbio dati opširniji komentar.

Kalinićevo tjeranje iz reprezentacije bilo je glavna tema i u HTV-ovoj emisiji Zabivaka gdje ju je komentirao Joško Jeličić.

“Dalić je apsolutno dobro postupio, iako mislim da je bio previše popustljiv. Kalinić je napravio najveću glupost u svojoj karijeri. U Milanu je cijelu sezonu rezerva. Najčešće ulazi u igru umjesto igrača koji ima 20 godina i koji se zove Kurton. Ispričavam se, Cutrone”; pokušao je Jeličić biti duhovit.

“Ako može biti rezerva takvom igraču i mirno podnositi odluke trenera, onda u reprezentaciji može podnositi žrtvu. Mislim da je ovo samo dodatno ojačalo reprezentaciju i da će nastaviti na ovom valu samopouzdanja”, dodao je Joško.