Home Gospodarstvo Pogledajte superluksuzne vile kojima gospodari Roglić – dan boravka u najskupljoj stoji...

Pogledajte superluksuzne vile kojima gospodari Roglić – dan boravka u najskupljoj stoji više od 4000 eura

SHARE
Turistička tvrtka Orvas manji je dio poslovnog carstva Branka Roglića. Njegova Orbico grupa lani je imala 14,5 milijardi kuna prihoda, od čega je Orvas sudjelovao s nekih 25 milijuna kuna. Međutim upravo Orvas Roglić često ističe kao jedno od svojih najboljih ulaganja. Ta tvrtka gospodari s dva hotela, s više od 100 vila i čarter flotom koja broji 40 brodova. Roglić je vlasnik 18 vila dok su ostale u vlasništvu drugih poduzetnika koji su prepustili Orvasu da upravlja njima. Među tih 100-tinjak vila neka su od najluksuznijih i najskupljih zdanja toga tipa u Hrvatskoj

Tvrtku Orvas sa sjedištem u Splitu Roglić je osnovao 1992. godine. U početku je distribuirala kozmetičke proizvode u Dalmaciji, da bi se kasnije u potpunosti preorijentirala na turizam.

Danas su u njezinom vlasništvu dva hotela na Braču i u Baškoj Vodi, 18 vila s bazenom na Hvaru, Braču i u srednjoj Dalmaciji te čarter flota od 40 brodova. U sklopu Orvasa radi agencija koja upravlja s još devedesetak vila, smještenih od Istre do Dubrovačkog primorja, koje su u vlasništvu drugih poduzetnika.

‘Vile s bazenima su veliki hit, a popunjenost im je 120 do 140 dana godišnje. Zadnje dvije sam izgradio s druge strane Biokova, u Župi, mjestu iz kojeg potječu Roglići, i one su isto odlično popunjene. Plan mi je izgraditi još vila. Dosad sam u njih uložio nekoliko milijuna eura‘, rekao je za tportal Roglić.

Poslovanjem Orvasa je, ističe, više nego zadovoljan. Tvrtka je u prošloj godini imala promet od 25 milijuna kuna i dobit veću od 2,5 milijuna kuna.

Na pitanje koja mu je od vila najdraža Roglić kaže kako nema vremena za odmor u njima.

‘Nisam nikad bio ni na jednoj jahti ni u vili. Moja supruga nije uopće vidjela nijedan od naših 40 brodova. Mi smo vam takvi ljudi’, uz smijeh je odgovorio vlasnik Orbica.

Uz njegovo dopuštenje donosimo vam deset najluksuznijih i najskupljih vila koje iznajmljuje Orvas. Navedene cijene najma su važeće za razdoblje od početka srpnja do kraja kolovoza.

Villa Luciana (Zaton kod Dubrovnika)

dnevni najam 4200 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Villa Luciana nalazi se u Zatonu, u prvom redu do mora. Ukupna unutarnja površina joj je 580 metara kvadratnih. Na prvom katu nalaze se četiri luksuzna apartmana, svaki na dvije etaže.

Villa Luciana nije u Roglićevu vlasništvu.

Villa Amelie (Lozica kod Dubrovnika)

dnevni najam 2900 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com/

Villa Amelie nalazi se u Lozicama, sedam kilometara od Dubrovnika. U njoj je ukupno pet spavaćih soba, u kojima se može smjestiti desetero gostiju.

Unutar objekta je i fitnes dvorana.

Villa Lilian (Dubrovnik)

dnevni najam 2500 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Villa Lilian sa sedam spavaćih soba nalazi se u elitnom dijelu Dubrovnika. Sastoji se od četiri spavaće sobe u glavnoj kući te tri zasebne smještajne jedinice, saune, bazena, terase za sunčanje, konferencijske sobe, garaže, profesionalne kuhinje i otvorenog prostora za roštiljanje.

Villa Greta (kod Trogira)

dnevni najam 2500 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Novoizgrađena villa Greta nalazi se neposredno uz more između Trogira i Splita. Kao njena posebnost ističe se mogućnost sidrenja jahte odmah pored luksuznog zdanja.

Uz njen najam dobivate besplatnu voditeljicu i uslugu hostese za sve, navodi se na stranicama Orvasa, ‘vaše dodatne zahtjeve’.

Villa Lima (uvala Lim, Istra)

dnevni najam 2414 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Villa Lima od 700 metara kvadratnih sastoji se od pet spavaćih soba, dnevnog boravka s unutarnjim kaminom, televizijom i stereo ozvučenjem, potpuno opremljenom kuhinjom s barom te blagovaonicom sa stolom za 10 osoba.

Dodatno, gostima su na raspolaganju prostor teretane i spa sadržaj te prostor sa stolom za bilijar.

Villa Regina (Grad Hvar)

dnevni najam 2400 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Kompleks je veličine 450 metara kvadratnih u tri etaže, a ima pet spavaćih soba s kupaonicama, veliki dnevni boravak s bibliotekom i kaminom, kuhinju i blagovaonicu. U prizemlju je wellness (sauna, jacuzzi, soba za masažu) te vinoteka. Uz kuću se nalazi veliki vrt s mediteranskim raslinjem – limunima, narančama, smokvama, lavandom, ružmarinom…

U staroj gotičkoj kući, koja je sastavni dio vrta, grijani je bazen s pokretnim krovom.

Villa Camellia (Grad Hvar)

dnevni najam 2000 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Villa Camellia nalazi se neposredno uz more, s privatnom plažom u uvali Uljeni bok. U izgradnji je korišten tradicionalni, visokokvalitetni lokalni bijeli kamen s otoka Brača i Hvara. Ima šest soba s 13 ležajeva.

Kao posebnost se ističe privatna luka s dva veza, u koju se mogu usidriti jahte do 25 metara dužine.

Villa Viktoria (Orebić)

dnevni najam 1890 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com/

Villa Viktoria nalazi se na samom ulazu u Orebić. Ima pet soba te može smjestiti do 10 osoba. Udaljenost od plaže je 20 metara, a također je dostupan vanjski grijani bazen.

U sklopu je veliko nogometno igralište.

Villa Brunella (Bol na Braču)

dnevni najam 1800 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Villa Brunella nalazi se nedaleko od centra Bola, u blizini plaže Zlatni rat. Sastoji od dvije odvojene kuće u koje se može smjestiti 12 osoba.

U dvorištu se nalazi veliki privatni bazen te dvor napravljen od bračkog kamena.

Villa Korčula (Korčula)

dnevni najam 1600 eura

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: orvas-hotels.com

Luksuzna villa Korčula može primiti do 16 osoba u svojih 560 kvadrata. Ima sedam spavaćih soba i šest dobro opremljenih kupaonica.

Vanjski dio čini mediteranski vrt s bazenom te popratne terase od oko 560 kvadrata.