Home Crna kronika PRETUČEN IVAN BEGIĆ: Tvrdi da je to zato jer je pričao kako...

PRETUČEN IVAN BEGIĆ: Tvrdi da je to zato jer je pričao kako je tvrtka nelegalno dobila posao na tenderu

SHARE

Ivan Begić iz Prijedora progovorio je za javnost kako su ga radnici poduzeća „Prijedorputevi“ napali, vrijeđali i prijetili, samo zato što je ranije pisao da je njihovo poduzeće na nezakonit način dobilo određene poslove.

On je pojasnio da se sve dogodilo prije nekoliko dana, kada je automobilom putovao iz pravca Novog Grada prema Banjoj Luci magistralnim putem.

– Vozio sam kada se odjednom ispred mene stvorila grupa radnika koji su farbali signalizacije, a nikakvog znaka nije bilo da su radovi na putu. Sva sreća pa sam brzo reagirao i uspio usporiti da ne ugrozim ničiji život. Izbjegavajući radnike, udario sam u dva “čunja” – prenijeli su mediji Begićeve riječi.

Nakon što je zamolio radnike da označe mjesto gdje rade, kako se ne bi dogodila tragedija, nakon što nitko od radnika nije reagirao, nastavio je put, a poslije nekoliko kilometara zaustavio se na jednom parkingu.

– Iza mene se tada stvorio kamion poduzeća „Prijedorputevi“ i odjednom se pojavio radnik koji me počeo vrijeđati, psovati i tjerati me van iz automobila. Na prvu nisam htio izaći, ali kada je prišao mojim vratima, izašao sam iz vozila – pojašnjava ovaj Prijedorčanin za medije.

On kaže da ga je taj radnik nastavio vrijeđati, galamiti i gurati, a nakon što je uzeo telefon da zabilježi što mu je sve govorio, zaprijetio mu je da će ga razbiti.
Begić je potom pozvao policiju, ali ni tada nije imao sreće.

– Od policije sam dobio odgovor da se mi probamo dogovoriti i budući da sam ja prouzrokovao štetu na putu, da oni trebaju kontaktirati policiju. Zamolio sam radnika da se smiri, što mi nije pošlo za rukom. Tražio je od mene 500 maraka da platim štetu! Naravno, dva “čunja” koštaju oko 20 KM, a ne 500 KM. Rekao sam mu da ću štetu platiti ukoliko se točno utvrde sve okolnosti pod kojima je šteta nastala i ukoliko osoba koja ima ovlaštenja odredi iznos – prenijeli su mediji Ivanovu priču.

Ivan je izrazio čuđenje zbog ponašanja radnika „Prijedorputeva“, jer nije pozvao policiju, pod pretpostavkom da je on napravio propust. Objašnjava dalje kako ga je radnik pratio nekoliko kilometara i dodao da je siguran da su ga radnici napali jer je nedavno objavio da su nelegalno dobili posao na jednom tenderu.

– Vrijednost radova bila je oko 11 milijuna maraka i toliko je ponudila jedna tvrtka, međutim, oni su ponudili 22 milijuna i dobili taj posao. Kad me je napao, taj radnik je govorio da zna tko sam ja i što pričam – ističe Begić.

Iz preduzeća „Prijedorputevi“ nisu se oglasili u javnosti u vezi s ovim slučajem.

U ovoj tvrtki kratko su rekli da jedino direktor može davati izjave, ali da nije u poduzeću, a da oni nisu upoznati s ovim događajem, prenijeli su mediji, piše Avaz.