Home Crna kronika Neuspješan pokušaj migranata da u Hrvatsku uđu s Mepasovim kamionom – foto

Neuspješan pokušaj migranata da u Hrvatsku uđu s Mepasovim kamionom – foto

SHARE
Migranti koriste svaku priliku kako bi se domogli ulaska u Europsku uniju. Na jednu stranu neki bi rekli “samo nek idu iz BiH”, a na drugu stranu u opasnost dovode mnoge prijevoznike robe, njihove vozače kao i same sebe.

Jedan se takav slučaj dogodio na carinskom terminalu Međunarodnoga graničnog prijelaza Izačić, gdje je vozač širokobriješke firme Mepas nakon “ispucanih sati” vožnje svoj kamion parkirao na mjestu gdje vozači parkiraju svoje vozilo kako bi odmorio, i nakon toga mogao nesmetano nastaviti svoju prijevozničku turu do odredišta.

Informacije o ovom događaju su za portal SirokiBrijeg.info potvrdili i iz širokobriješke firme Mepas.

Uspjeli su kontaktirati Danijela Žilića iz Širokog Brijega u čijem su vozilu pronađeni migranti i koji nam je kazao što se dogodilo.

“Nakon što sam se probudio u jutro i pripremao za krenuti, uočio sam jednog psa koji je ‘šnjuvao’ oko vozila cijelo vrijeme gledajući u prikolicu, izlazim iz vozila onako mamuran, ali taj pas kao da me uopće ne primjećuje, nego non-stop je baziran na prikolicu i već mi je tada nešto bilo sumnjivo. Odlazim prema vratima od prikolice, otvaram ih i uočavam njih četvero u unutrašnjem djelu. Čovjek, žena i dvoje djece. Pozivam policiju i u tom trenutku jedna osoba koja se skrivala ispod kamiona izlazi vani i bježi. Nisam ga mogao uočiti dobro jer se sve brzo odigralo” – govori za portal SirokiBrijeg.info vozač kamiona Danijel Žilić.

Nako što su došli policajci od vozača su uzeti osobni podaci, kamion pregledan kako kojim slučajem se u njemu još ne skriva netko, te napravljen zapisnik. Vozilo je moglo krenuti ka svome odredištu u Republiku Hrvatsku.

Ovom prilikom želimo skrenuti pozornost na sve vozače kamiona, a što nas je zamolio i sam Danijel da pripaze na odmaralištima, pripaze na svoje kamione i veću pozornost obrate na ovakve pojave kojih je sve više. Problem može nastati kada se dođe na granicu i treba pojasniti kako i kada su se pojavili u vozilu.

Vozač ovog kamiona je imao sreću, pravovremeno i ispravno je reagirao pozvavši policiju i nije na svoju ruku radio nešto s obzirom kako je u takvim slučajevima teško ocijeniti sigurnosnu situaciju i na taj način svoj život dovoditi u pitanje jer mnogi od tih migranata su u stanju sve napraviti kako bi stigli do željene destinacije.