Home Društvo NI ČOLPA JE VIŠE NE VOLI: Dijana Zelenika ruši državu

NI ČOLPA JE VIŠE NE VOLI: Dijana Zelenika ruši državu

SHARE

Čolpa je ocijenio je danas napuštanje Parlamenta FBIH od strane zastupnika HDZ-a i HDZ-a 1990 kao uvod u institucionalno nasilje koje planiraju nakon izbora.

Obzirom da su iz HNS-a, organizacije za rušenje ustavnog poretka BiH, kojeg čine i HDZ i HDZ 1990, najavili da se neće pojavljivati na sjednicama, vrlo je jasno da je ta organizacija krenula putem revitalizacije zločinačke paradržave tzv. Herceg Bosne, kaže Čolpa.

Čolpa smatra da predstavnike HDZ-a i HDZ-a 1990 uopće ne treba pozivati da se vrate u Parlament Federacije. Čolpa poručuje vlastima Federacije da se dobro pripreme za suzbijanje pokušaja državnog udara koji je već demonstriran blokadom na Ivan sedlu.

“Također, treba imati na umu da će zvanični Zagreb u potpunosti stati iza Čovićevog Plana B, te shodno tome na vrijeme pridobiti zapadne saveznike za gušenje organizovane antidržavne pobune koja se sprema van svake sumnje”, rekao je Čolpa.

Čolpa smatra da je dobro što su konačno raspršene sve iluzije o ulozi HDZ 1990 koji je potpuno saglasan sa svim Čovićevim zamislima, a što sarajevskoj javnosti, kako je naveo, još uvijek nije jasno.

“Oni koji se predstavljaju za alternativu Čoviću jedino se bore za aktivniju ulogu u rušenju ustavnog poretka BiH”, zaključio je Čolpa.