Home Tech Po prvi puta u Širokom Brijegu će se održati Ljetna škola robotike...

Po prvi puta u Širokom Brijegu će se održati Ljetna škola robotike za osnovce

SHARE

Centar za tehničku kulturu (CTK) poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta iz Širokog Brijega da se uključe u Ljetnu školu robotike koja će se održati od 9. do 13. srpnja 2018. godine. Učenici će tijekom 30 školskih sati raditi u kreativnim radionicama robotike, programiranja, znanstvene radionice fizike i kemije te modelarstva i maketarstva. Radionice su poticajne, zabavne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i zanimanju djece.

Tijekom boravka u Ljetnoj školi, učenici će biti pod cjelodnevnim pedagoškim nadzorom (od 9 do 16 sati) iskusnih voditelja radionica iz programa CTK. Za vrijeme izvan kreativnih radionica predviđena je edukativno-rekreacijska radionica, i izlet na Blidinje.

Razvojni centar za djecu i mlade CTK Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru, gdje skupina mladih ljudi, entuzijasta stvara novu priliku za Hercegovinu kroz rad na obrazovanju mladih za moderne STEM tehnologije.

Programe temeljimo na tehnologijama koje prate potrebe tržišta i realnog sektora, prateći trendove u obrazovanju, transformirajući se brzo, koristeći najmodernije tehnologije u obrazovanju robote i računala. Programi koje Centar provodi su: robotika, elektronika, grafički dizajn, arduino, znanost, fizika, kemija, modelarstvo, maketarstvo, informatika i programiranje.

Osnove logike programiranja i rada na računalima radimo kroz sljedeće programe: Minecraft, Kodu Game Lab, Scratch, Python, C++, HTML. Polaznicima omogućavamo razvoj intelektualnih potencijala i korisnih vještina, profesionalno oblikovanje i usavršavanje i iznad svega mnogo dobre zabave. Centar trenutno pohađa 300 – tinjak djece.

Naš uspjeh jesu uspješni ljudi od kojih su neki osnovali vlastite tvrtke i ostvarili mogućnost zapošljavanja drugima. Moderne tehnologije omogućile su ljudima napredak i olakšale život, a nama postaju mogućnost kreativnog razvoja i korištenja resursa znanja u oporavak gospodarstva. Naš Centar postao je inspiracija drugim gradovima koji po uzoru na nas osnivaju Udruge s istim ciljem.

Prijave za Ljetnu Školu robotike traju do 5. srpnja 2018. ili do popunjenja upisne kvote.

Prijaviti se možete mailom na: ctk.mostar@gmail.com ili izravno u CTK na adresi Kneza Višeslava 73 Mostar (preko puta prodajnog centra ORCA).

Ukoliko imate dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničke kulture, slobodno ih uputite radnim danom od 8.00 do 16.00 sati u CTK Mostar ili na broj +387 63 282 733, stoji u priopćenju, koje  prenosi Jabuka.tv