Home Zanimljivosti Za vidljiv napredak iz prehrane morate izbaciti ovih pet namirnica, kaže osobna...

Za vidljiv napredak iz prehrane morate izbaciti ovih pet namirnica, kaže osobna trenerica

SHARE

AKO želite dovesti tijelo u formu, morate se fokusirati na prehranu i početi vježbati. No, ponekad se događa da usprkos svim naporima rezultati izostaju. U tom slučaju je, smatra osobna trenerica Tamara Pridgett, potrebno preispitati prehrambene navike.

“Kad god imam novog klijenta, prvo razgovaramo o tome što i kako jede. Moj program nije strog, ali potrebno je prestati unositi pet stvari, ako želite vidjeti napredak”, kaže Pridgett za Popsugar.

1. Rafinirani šećer

Prva stvar koju Tamara uvijek savjetuje jest izbaciti rafinirani šećer iz prehrane.

“On je skriven u mnogim namirnicama i zapravo udaljava od željenog cilja. Kada ga izbacite, naučit ćete uživati u okusu prirodnog šećera i nećete biti letargični”, pojašnjava i dodaje da kod šećerne krize treba posegnuti za voćem i prirodnim zaslađivačima, primjerice medom.

2. Soda

Ni obična, a ni dijetalna soda ne smiju biti dio zdrave prehrane koju preporučuje Tamara.

“Soda je najveći krivac kada netko dobiva na težini ili ima promjene raspoloženja. Puna je kemikalija, šećera i može povećati rizik od dijabetesa tipa 2”, kaže Tamara.

Njezin savjet je postepeno izbacivati sodu dok se potpuno ne prestane konzumirati.

3. Alkohol

Tko god odluči trenirati s Tamarom, morat će se odreći alkohola.

4. Proteinske pločice

“Proteinske pločice loše su zbog mnogih razloga. Pune su šećera i umjetnih sastojaka”, smatra Tamara i savjetuje konzumirati proteinski prah koji se može miješati s mlijekom, vodom ili smoothiejem.

5. Bijeli kruh

“Nisam pobornik teorije da treba izbaciti ugljikohidrate iz prehrane kako biste izgubili na težini, ali kvaliteta ugljikohidrata koje unosite je važna”, zaključuje ova trenerica.