Home Šport Kako je Strinić najboljem nogometašu svijeta opalio edukativnu iza ušiju!

Kako je Strinić najboljem nogometašu svijeta opalio edukativnu iza ušiju!

SHARE

GODINAMA ga pljuju i izruguju, a on cijelo to vrijeme šuti, igra i najbolji je lijevi bek kojeg Hrvatska ima.

Ivan Strinić nije Marcelo ili Jarni. Ali nipošto nije ni rupa kakvom ga neprestano prikazuju sveznadari koji su se davno zakačili na prebukirani vagon rugalica ovom igraču.

Oni zaboravljaju i ne žele vidjeti kako Strinić ne bi godinama trajao u uglednim talijanskim klubovima da toliko ne vrijedi, a očito nisu ni gledali zadnja dva EP-a na kojima je za Hrvatsku odigrao jako dobro.

To se zanemaruje jer je protiv Portugala “skrivio gol” i to tako što je jednu loptu izgubio 80 metara od vrata Hrvatske.

Dalić ga je reaktivirao odmah nakon što je preuzeo reprezentaciju od Čačića, a Strinić mu je uzvratio asistencijom za gol u pobjedi nad Grčkom (4:1), kojom je u dodatnim kvalifikacijama izboren SP.

Novi izbornik mu je i dalje vjerovao, iako je na pripremnoj utakmici s Brazilom lijevi bok povjerio Vidi. Kada je vidio da to nije to, vratio se Striniću.

Ali nije prestajalo ruganje. “Što će Messi raditi Striniću…”, mantrali su Strinićevi hejteri.

Došla je i utakmica protiv Argentine na SP-u, na kojoj je Strinić doista imao velikih problema s Messijem i Salviom.

Ali, tko ih s njima ne bi imao?

Argentinci su forsirali desnu stranu njihovog napada i lijevu hrvatske obrane, Salvio je Striniću i gurnuo loptu kroz noge.

Međutim, kako je utakmica odmicala, Strinić je bio sve bolji. Pa je tako pred golom spasio Aguerov opasni ubačaj za Messija, nakon čega je postao neprijelazan.

U drugom dijelu Sampaoli ga je napao s Messijem i Dybalom.

Strinić je na to odgovorio ovakvim autoritativnim zaustavljanjem Messija kada mu je ovaj išao nešto objasniti.

Nasljednik slavnog Argentinca samo je u čudu gledao kako najosporavaniji hrvatski igrač lijepi “trisku” najboljem nogometašu svijeta: