Home Šport Krenuli su napadi: Srpski Blic piše o ‘skandalu nad skandalima’ – ‘Hrvati...

Krenuli su napadi: Srpski Blic piše o ‘skandalu nad skandalima’ – ‘Hrvati slavili trijumf uz ustašku Thompsonovu pjesmu’

SHARE

Nakon pobjede protiv Argentine hrvatska nogometna reprezentacija se preselila slaviti u svlačionicu.

Dejan Lovren na Instagramu je objavio fotografiju s Lukom Modrićem i Danijelom Subašićem, te je zapjevao Čavoglave sa Šimom Vrsaljkom.

Očekivano, krenuli su i prvi napadi zbog ovih prizora.

“SKANDAL NAD SKANDALIMA Hrvati u svlačionici slavili trijumf nad Argentinom uz ustašku pesmu Tompsona!”, piše srpski Blic.

“U svlačionici se čula pjesma Marka Perkovića Thompsona, ‘Bojna Čavoglave’, a na kratkoj snimci vidi se Dejan Lovren koji sa suigračima pjeva stih ‘Za dom, braćo, za slobodu, borimo se mi’”, piše Blic.

Navode da nije taj stih problematičan, no tekst pjesme ide dalje “čujte srpski dobrovoljci, bande, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji”.

Poručuju da je Hrvatska bila maestralna na terenu, no da “slavlje uz Thompsonovu pjesmu čiji je prvi stih ustaški poklič “Za Dom – spremni!”, nešto je sasvim, sasvim drugo”.

Podsjetimo, pjesma Bojna Čavoglave” uz stihove „Za dom spremni“ izvodi od 1991. godine, je prema podacima Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje se bavi zaštitom autorskih muzičkih prava, ta pjesma na televizijskim i radijskim postajama od 1998. do 2017. godine izvedena 1.700 puta, te uvijek na koncertima uživo. Pjesma nikada nije izvedena bez tih stihova i dio je službeno objavljenih nosača zvuka Croatia Recordsa, te službenog spota uz pjesmu na kojoj su dokumentarne snimke Marka Perkovića Thompsona i njegovih suboraca iz HOS-a s kojom je on 1991. godine branio selo Čavoglave od srpske agresije.