Home Crna kronika U olujnom nevremenu poginuo gradonačelnik, vjetar na njega oborio granu

U olujnom nevremenu poginuo gradonačelnik, vjetar na njega oborio granu

SHARE
U olujnom nevremenu koje je noćas prešlo preko Poljske poginuo je gradonačelnik Volomina Robert Makovski kada je na njega pala grana.Još je najmanje desetoro ljudi ozlijeđeno, a bez struje je ostalo čak 330.000 domaćinstava.

“Jedna osoba je poginula a najmanje desetoro je povređeno u nevremenu tokom noći. Oštećena je 291 zgrada, od toga 185 stambenih kuća. Vatrogasna straža je izlazila na teren da intervenira 4.300 puta”, priopćio je danas glasnogovornik Poljske Vatrogasne straže, Pavel Frontčak.

Gradonačelnik Volomina blizu Varšave Robert Makovski poginuo je kada je na njega olujni vetar srušio granu koja ga je prignječila, a oboreno drveće i grane krivci su za većinu ozljeda i drugih ljudi.

Na sjeveru Poljske u Kujavsko-pomeranijskom vojvodstvu ozlijeđen je i vatrogasac kada je pokušao sanirati oštećeni krov a na jednog radnika u Grodzjisku Vjelkopolskom vjetar je srušio zid.

Tokom noći zbog pokidanih i popadalih vodova i požara bez struje je ostalo 330.000 domaćinstava a jutros je taj broj spao na 74.000.

Na teren je izašlo oko 20.000 pripadnika vatrogasne straže, najčešće da uklone oboreno drveće i granje a najviše posla imali su u Mazovjeckom vojvodstvu čiji centar je Varšava.

autor: MIMizvor: Beta