Home Kultura U Knjižnici Ljubuški održan susret predstavnika gradskih knjižnica u ŽZH

U Knjižnici Ljubuški održan susret predstavnika gradskih knjižnica u ŽZH

SHARE

JU ”Kulturno-športski centar”Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, organizirala je Okrugli stol za predstavnike gradskih knjižnica Ljubuški, Grude, Široki Brijeg i Posušje, na temu ”Uloga i značaj knjižnica u životu lokalne zajednice”.

Okrugli stol upriličen je u petak 22. lipnja, s početkom u 10 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Nazočne predstavnike gradskih knjižnica u ŽZH, uime organizatora JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, u okviru koje djeluje Knjižnica Ljubuški  je pozdravio i izrazio dobrodošlicu ravnatelj Ivan Bebek, koji je ujedno pobliže prezentirao rad Knjižnice Ljubuški.

Također, predstavnici gradskih knjižnica Snježana Barać (Grude), Ljubo Kovač (Posušje) i Ante Ćužić (Široki Brijeg) pobliže su prezentirali rad svojih knjižnica.

Na susretu se razgovaralo o značaju gradske knjižnice te njezinoj prisutnosti u lokalnoj zajednici, kao ujedno i o zadacima koje treba ispuniti, kako bi se zadovoljile potrebe pojedinih korisničkih skupina.

Postignut je i dogovor o zajedničkom organiziranju kojekakvih kulturno-društvenih programa i dr. te o osnivanju zajedničkog radnog povjerenstva, razmijenjene su ideje i iskustva, a ujedno dotaknulo se i problema koji tište knjižnice, priopćeno je iz JU KŠC Ljubuški.

”Gradske knjižnice imaju značajnu ulogu u životu lokalne zajednice, a ujedno i u informiranju, obrazovanju svojih građana te u kreativnome razvoju svih članova društva. One su i mjesta zabave, gdje bi svaki korisnik trebao, u skladu sa svojim potrebama, moći pronaći ono što mu je potrebno.  Iznimno je važno prilagoditi usluge i aktivnosti članovima društva u zajednici u kojoj knjižnica egzistira”, u svome obraćanju nazočnima istaknuo je Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški, piše Bljesak.info