Home Šport Bravo majstore! Borna Ćorić srušio Federera i osvojio Halle

Bravo majstore! Borna Ćorić srušio Federera i osvojio Halle

SHARE

Veliki dan hrvatskog tenisa nije mogao bolje početi. Borna Ćorić osvojio je ATP turnir serije 500 u Halleu pobijedivši u finalu velikog Rogera Federera s 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 6:2)

Velika borba vodila se u prvom setu. Borna Ćorić nije se uplašio velikog Rogera Federera, već je sigurno držao svoj servis i set je otišao u tie-break.

Federer je imao dvije set lopte pri rezultatu 6:4, ali Ćorić radi mini-break, preokreće stvari i dobiva 13. igru s 8:6 te osvaja prvi set.

U drugom setu Ćorić se ponovno suočio s break loptom Federera, ali s dva asa i jednim sjajnim winerom dobiva gem za 3:3. No, pojačao je igru Švicarac u drugom setu i osvaja break za 5:3. Ali, pomogao mu je i Ćorić u tome zbog neprisiljenih pogrešaka. Federer je sigurno zadržao svoj servis i dobio s 6:3 za 1:1 u setovima.

No, Ćorić se nije predavao u 3. setu iako je Federer nastavio sa sjajnom igrom. Ali, Borna je bio fantastičan, držao je svoj servis i u 6. gemu iskorištava svoju prvu break loptu na susreti i vodi s 4:2. Nakon sigurnog svog servisa, Borna je  imao dvije meč, a drugu je iskorisatio za 6:2 i veliku pobjedu. Najveću u karijeri.

Veliki Švicarac je prije ovog meča imao nevjerojatan niz od 20 uzastopnih pobjeda na travi, ali u ovom susreti ništa nije mogao Ćoriću koji osvaja svoj drugi turnir u karijeri, piše Dnevnik.ba