Home Zanimljivosti Legendarnog Carlesa Puyola zbog frizure izbacili s iranske televizije: “To je prijetnja...

Legendarnog Carlesa Puyola zbog frizure izbacili s iranske televizije: “To je prijetnja islamu”

SHARE

Legendarni španjolski nogometaš Carles Puyol ovaj tjedan potegnuo je do Irana kako bi sudjelovao u emisiji prije i nakon utakmice Irana i Španjolske. Njegov domaćin Adel Ferdosipour oduševio se nakon što je Puyol prihvatio doći u emisiju te je njegov dolazak najavljivao na sva zvona.

Ipak, Puyola nisu pustili na televiziju jer njegova frizura nije primjerena.

Čelništvu iranske televizije duga kovrčava kosa nogometne legende nije bila prihvatljiva, te nisu dozvolili da Puyol bude u studiju.

Frustrirani voditelj gledateljima je rekao da je Puyol stigao, ali da se trenutno nalazi u hotelu i ispričao se zbog njegove odsutnosti, piše Index.hr

Navodno su čelnici televizije Puyolu rekli da njegova kosa nije u skladu s muslimanskom tradicijom i da takav ne može pred kamere. Iako Iran nema službene dopuštene frizure, svaki odmak od onoga što muslimani smatraju neispravnim nije dozvoljen, budući da se to vidi kao širenje zapadne kulture koja je po njima štetna.

“To je prijetnja islamu”, navode tamošnji muslimani, a njihovi nogometaši nipošto ne smiju imati dugu kosu jer tako šire strane tradicije.

Twitter je prepun komentara na račun ovog događaja i svi se pitaju kako je moguće da čelnici televizije nikad nisu vidjeli kosu Carlesa Puyola i njegovu frizuru koja je godinama ista. Sprdaju se i s bizarnim pravilima u iranskoj javnosti, a mnogi se na Instagramu ispričavaju Puyolu zbog neugodnosti koju je doživio, piše Index.hr.