Home Zanimljivosti Šokirana kupljenim proizvodom: Što nam to podvaljuje poznati trgovački lanac? ‘Nešto nije...

Šokirana kupljenim proizvodom: Što nam to podvaljuje poznati trgovački lanac? ‘Nešto nije u redu, smrdi na kemikaliju i okus je užasan’

SHARE

Sezona je dinja, mnogima omiljenog ljetnog voća, a jedna čitateljica koja si ju je kupila, pri dolasku kući, požalila je.

“Kupljena jučer, u velikom trgovačkom lancu. Nešto nije u redu, smrdi na kemikaliju i okus je užasan. Može li se to nekome odnijeti na analizu?”, zapitala se ova Dubrovkinja.

Na njezinu objavu na Facebooku javile su se i druge sugrađanke koje su imale slično iskustvo te su kupile dinje koje su imale okus kao da su “pune parfema”. U svakom slučaju, potrebno je posvetiti veću pažnju prilikom odabira, a svakako i birati domaće.

Iako hrvatske lubenice još nije moguće pronaći na tržištu, one su preplavile trgovine i već sada može ih se pronaći u supermarketima, i to po akcijskim cijenama. Pristupačna cijena i ljetne vrućine razlog su mnogima da posegnu za lubenicom ne mareći za njihovo porijeklo pa i eventualnu kvalitetu. Slično je učinila i žena koja se odlučila kupiti lubenicu u Lidlu, nakon čega se neugodno iznenadila, Naime, ono što je našla ispod kore daleko je od onoga na što lubenica treba ličiti. Sukladno tome, razočarala se te konstatirala kako je u vjetar bacila 35 kuna.

”Slika sve govori, hvala Lidl”, napisala je te priložila fotografiju lubenice s kojom nije bila zadovoljna.

Što nam to “podvaljuju” poznati trgovački lanci? Sezona je lubenica, no ako se želite osvježiti ovom sočnom poslasticom, u hrvatskim ćete dućanima, izgleda, morati dobro otvoriti oči i pripaziti što kupujete.