Home Šport Ivan Rakitić čestitao ocu i bratu na trijumfu NK Pajda na Europskom...

Ivan Rakitić čestitao ocu i bratu na trijumfu NK Pajda na Europskom prvenstvu hrvatskih klubova izvan domovine

SHARE

Hrvatski reprezentativac i dokapetan „Vatrenih“ Ivan Rakitić s velikom pozornošću je pratio završnicu Europskog prvenstva hrvatskih nogometnih klubova, koje su utemeljili Hrvati izvan domovine, a koje je ovaj vikend igrano u Sesvetama.

Razlog je bio nastup kluba obitelji Rakitić, NK Pajde Möhlin, čija momčad je u nedjelju popodne igrala finalnu utakmicu EP protiv momčadi Hrvata iz Vojvodine.

Momčad Pajda je pobijedile sa 3:2 i tako po treći put zaredom osvojila EP i primili veliki pobjednički pehar Hrvatskog nogometnog saveza, kojeg im je uručila Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH zajedno sa Perom Šarićem, povjerenikom HNS-a za hrvatski iseljenički nogomet.

-Tijeku utakmice Pajda i Hrvata iz Vojvodina Ivan je iz Rusije bio na telefonskoj vezi s makom Katom, dok sam ja s velikom pozornošću pratio tijek utakmice i bodrio našu momčad koju s klupe vodi moj stariji sin i Ivanov brat Dejan Rakitić, otkrio je za Fenix predsjednik NK Pajde Luka Rakitić.

Ivana Perkušić predala je Luki Rakitiću pehar i zlatu medalju / Foto: Fenix Magazin
Ivana Perkušić predala je Luki Rakitiću pehar i zlatnu medalju / Foto: Fenix Magazin

-Ivan je nakon pobjede bio ponosan na novi naslov Pajda, čestitao je bratu Dejanu i svim igračima. Čestitao je i meni, a ja sam mu zaželio da hrvatska reprezentacija osvoji Svjetsko prvenstvo u Rusiji i u naš hrvatski glavni grad donese pehar pobjednika kao što smo mi u Sesvetama osvojili pehar za najbolju hrvatsku momčad na 6. Europskom prvenstvu hrvatskih klubova izvan domovine, ispričao nam je Luka Rakitić svoj razgovor sa svojim sinom i dokapetanom hrvatske reprezentacije Ivanom Rakitićem.

Nedjeljnom drugom obranom naslova europskih prvaka, NK Pajde, koji su i svjetski prvaci u natjecanju hrvatskih klubova izvan domovine, su potvrdili status najbolje hrvatske momčadi u posljednjih šest godina u Europi.

Momčad NK Pajda nastupa u Drugoj amaterskoj ligi švicarskog kantona Basel a ove godine su bili ušli među najbolja 32 kluba u švicarskom ku natjecanju.

Fenix-magazin/SIM/I. Barišić