Home Vijesti SKANDAL Vozač Promet Makarska strgnuo haljinu s putnice, uhvatio je za sisu...

SKANDAL Vozač Promet Makarska strgnuo haljinu s putnice, uhvatio je za sisu i psujući ju pokušao udariti?!

SHARE

U subotu 23.lipnja Makaranka (42) se sa svojom kćerkom (18) vraćala iz Zagreba u Makarsku ne sluteći da će to putovanje pamtiti cijeli život, ali ne po dobrom

Nekoliko dana ranije, ova se Makaranka uputila autobusom Promet Makarska d.o.o. prema Zagrebu u potrazi sa stanom za svoju kćerku, od jeseni brucošicu. Kako je kupila povratnu kartu, u subotu je sa autobusom iste tvrtke krenula natrag u Makarsku. Pitala je vozača hoće li ovaj put biti klime u autobusu jer kad su putovali prema Zagrebu, nije radila pa je bilo užasno sparno. Vozač je na tu primjedbu reagirao neprimjereno pitajući se što ona misli čime se vozi. Na jednom odmorištu u Lici gdje je autobus opet stao, isti vozač N. V. (podaci poznati redakciji, op.a.) upućivao joj je komentare sa seksualnim aluzijama ne mareći pritom što je u njezinu društvu čitavo vrijeme bila njezina jedva punoljetna kćer.

mate jujnovic 300x188 - SKANDAL Vozač Promet Makarska strgnuo haljinu s putnice, uhvatio je za sisu i psujući ju pokušao udariti?!
Mate Jujnović, vlasnik tvrtke Promet Makarska d.o.o.

Putnica iz Makarske samo je molila Boga da što prije ona i njezina kćer dođu doma, no ono što je uslijedilo u Splitu, nije mogla ni u snu očekivati.
Autobus je ušao u Split negdje oko 18.20, stajući na nekoliko usputnih stanica npr. kod Firula, centra Joker itd. što je izazvalo nezadovoljstvo putnika koji su „hvatali“ trajekt u 18.30. Čini se da je to samo dodatno iznerviralo vozača koji nikako nije mogao kontrolirati svoje ponašanje.
– Došli smo gotovo do kraja puta i vidjevši obojicu vozača kraj autobusa, prišla sam im i pitala koliko vremena još imamo jer sam htjela otići kratko do zahoda na što mi je taj vozač rekao: „Zajebavaš me još od Zagreba!“, da bi mi u sljedećem trenutku strgnuo haljinu koja mi je bila vezana oko struka prilikom čega  me ozlijedio na bedru i kuku. Ostala sam u kratkim hlačicama i majici na trakice, a on me sekundu kasnije uhvatio za lijevu sisu psujući me, govoreći mi ružne stvari u nazočnosti stotine svjedoka na splitskom kolodvoru uključujući  moju kćer, njegovog kolegu vozača i još dvojicu vozača drugog autobusa Promet Makarska d.o.o. koji su sve to u čudu gledali. Kako sam se ja opirala, dignuo je ruku na mene i bio bi me udario da ga nije zaustavio njegov kolega vozač blokiravši udarac svojom rukom!,  priča nam Makaranka.

Kad je sve to učinio, uputio se prema prtljažniku autobusa, uzeo torbu ove Makaranke i, priča nam ona, bacio ju na asfalt dok je njezina kćer skupljala stvari. Makaranka je u šoku sjela na obližnju klupu i plakala, a onda joj se sa stvarima pridružila i kćer. Nasilni vozač nije pokazivao nikakvu empatiju već je sa ostalim putnicima krenuo prema Makarskoj ostavivši majku i kćer na Autobusnom kolodvoru Split.
– Ubrzo mi je prišao vozač drugo autobusa Promet Makarska i ponudio mi prijevoz, no ja sam mu rekla da ne treba već da ću kupiti dvije karte za Makarsku i krenuti nekim drugim autobusom, no inzistirao i nas dvije uplakane zajedno s ostalim putnicima drugim autobusom dovezao u Makarsku. Na putu sam shvatila da mi je u putničkom dijelu prvog autobusa ostala kesa sa markiranom odjećom i parfemom u vrijednosti cca. 500 EUR. Čim smo došli u Makarsku, moja kćer je pokušala locirati predmete, ali bez uspjeha sve do sutradan kada je naša kesa locirana, ali bez parfema vrijednog 600,00 kuna, priča na Makaranka svoju muku te opisuje susret s policijom.

kolodvor makarska - SKANDAL Vozač Promet Makarska strgnuo haljinu s putnice, uhvatio je za sisu i psujući ju pokušao udariti?!– Nakon što sam stigla u Makarsku, uputila sam se s prtljagom izravno u PP Makarska prijaviti napad no morala sam čekati puna dva sata, a stav policijskih službenika je bio da što se ja čudim, kao da je normalno da se tako ponašaju vozači autobusa. Ipak sam ustrajala na prijavi, no prema mojim saznanjima, vozača koji me zlostavljao, nisu priveli na razgovor te on i dalje vozi autobus!, priča na  Makaranka.
Sutradan ujutro je otišla i na Hitnu pomoć u Makarsku gdje su joj konstatirane ozlijede i stanje šoka, a o čemu portal Megamedia posjeduje službenu dokumentaciju.
Od subote ova Makaranka više ne spava kao prije, osjeća anksioznost, neugodno joj je izaći iz stana,  a kad vidi Prometov autobus, počne se tresti.

– Ovo je za mene noćna mora, ali istjerat ću pravdu do kraja. Tužit ću tvrtku Promet Makarska d.o.o. zbog svega jer sam nakon konzultacija sa odvjetničkim timom donijela odluku da za ovo netko mora odgovarati. Pitam se kako bi se vlasnik Prometa Makarska, g. Mate Jujnović osjećao da netko njegovu kćer tako napastvuje?, kazuje nam ova Makaranka koja je već kontaktirala brojne udruge za zaštitu žena, pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, a putem svojih prijatelja i PU Splitsko-dalmatinsku kao i druge institucije čija se reakcija tek čeka. U međuvremenu smo poslali upite o ovom incidentu tvrtki Promet Makarska d.o,.o te PU Splitsko-dalmatinskoj, no do objave ovog članka nismo dobili odgovore.

mega-media.hr