Home Društvo U turskoj seriji „Alija“ Bakir je ranjen u ratu, u stvarnom životu...

U turskoj seriji „Alija“ Bakir je ranjen u ratu, u stvarnom životu bolio ga stomak

SHARE

U turskoj seriji „Alija“ koju emitira sarajevska televizija „Hayat“, u najnovijoj epizodi prikazana je scena u kojoj je Bakir Izetbegović ranjen, piše Thebosniatimes.ba

Scena je režirana srceparajućom konverzacijom gdje on dolazi, valjda sa ratišta, majci Halidi koja mu, kao i svaka majka, brižno govori: “Sine, šta se dogodilo? Ti si ranjen?!“, a on kao hrabri branitelj odgovara tješeći majku:“Majko, dobro sam. Ne brini!“

Ova činjenica o Bakirovom ranjavanju do sada nije nikad i nigdje obznanjivana. Sam Bakir Izetbegović je, pravdajući se da nije bio u rovu, tvrdio kako je za vrijeme prvih dana napada na Sarajevo imao tešku stomačnu infekciju i da stoga nije bio vojno sposoban sudjelovati u borbama. Doduše priznao je kako je sudjelovao u jednoj akciji izviđanja sa pripadnicima jedinice „Fatih“, negdje na padinama Sarajeva koje su bili zaposjele agresorske jedinice, te da je „nagrabusio“ tako što se survao niz neke litice negdje ispod Hreše.

Također je poznato, bar bi Turci to trebali znati, da je njegova majka Halida bila sklonjena u Turskoj i da uopće nije boravila u Sarajevu u vrijeme opsade grada.

“Ovako jeftine i brutalne podvale ne mogu ići na dušu Turaka jer većina njih ionako ima pogrešnu percepciju rata u Bosni i Hercegovini. Nije čak ni problem nas čudom preživjelih Bosanaca i Hercegovaca koji smo, voljeli ili ne Aliju, stali pod njegovu zastavu i kao takvi sasvim dobro znamo šta se dogodilo ovdje tokom okupacije Sarajeva. Problem su obitelji šehida koje će sigurno gledati ovu seriju i teško uzdahnuti zbog čega i za koga su im (po)ginuli sinovi!”, piše portal The Bosnia Times.

Zaključuju da bi – da su živi nadrealisti ovu srceparajuću patriotsku scenu komentirali da je Bakir bio dobio sraćku jer je imao stomačnu infekciju, pa je zadihan utrčao u kuću, a huda majka mu pomislila da je ranjen.

(Izvor: The Bosnian Times)