Home Crna kronika U Zmijavcima kod Imotskog dječaka ugrizao poskok

U Zmijavcima kod Imotskog dječaka ugrizao poskok

SHARE
Trogodišnji dječak iz Zmijavaca kod Imotskog, kojega je prije par dana ugrizao poskok kod njegove kuće, dobro je i izvan opasnosti. Kako se doznaje od odgovornih osoba KBC- a Split ,dječak se trenutačno nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja za djecu.
Dječaka je za prst desne ruke ugrizao poskok, u blizini njegove kuće u Zmijavcima.Nakon što je u stabilnom stanju prevezen sa Jedinice hitne medicine u Imotskom u KBC Split, zaprimljen je na Kliniku za infektologiju,zarazni odjel, gdje je dobio antiviperinim serum i drugu potrebnu terapiju.
No, potom je zbog ugroženosti ruke premješten na hitni kirurški odjel,gdje ga je zbrinuo dežurni dječji kirurg. Na dječjoj kirurgiji uspješno je napravljen zahvat dekompresije mišića podlaktice,a potom je premješten na jedinicu intenzivnog liječenja djece na Pedijatriji. Dječak se ,kako doznaje Radio Imotski iz KBC-a Split dobro osjeća i njegov oporavak je u tijeku.

I ovaj slučaj ugriza opasne otrovnice samo je upozorenje svima koji koriste otvorene prostore posebno u prirodi da budu oprezni i da izbjegavaju sumnjiva mjesta gdje bi se mogle nalaziti zmije,a u slučaju ugriza potrebno je odmah javiti se liječniku, ili osobu koju je ugrizla zmija otrovnica uputiti na Jedinicu hitne medicine.