Home Crna kronika Detalji nesreće u Mostaru: Marija spasilo drvo kajsije, često ga viđali da...

Detalji nesreće u Mostaru: Marija spasilo drvo kajsije, često ga viđali da puši na balkonu

SHARE

Tridesetšestogodišnji Mario Antonijević iz Mostara, koji je pao s balkona trećeg sprata kata u mostarskoj ulici Kralja Tomislava na broju 9, i dalje je životno ugrožen, potvrđeno je za Faktor. 

Okolnosti ove nesreće koja se dogodila sinoć oko 20 sati još se utvrđuju.

Kako su novinari Faktora danas uspjeli saznati od njegovih susjeda, krošnja kajsije mu je spasila život, jer je ublažila pad, s obzirom na to da je kako kažu, prilikom pada najprije pao na stablo, pa tek onda na tlo.

Pronađen je na zemlji, odmah ispod balkona stana u kojem je sam živio.

Na vratima stana novinari zatiču samo katanac, umjesto brave. Zvono ne radi jer struje nema.

Stanari zgarde sa kojima su razgovarali tvrde kako nisu čuli ništa neobično, galamu, buku ili nešto slično u zgradi u to vrijeme.

Jedan od stanara nam je kazao kako je čuo jak udarac, ali da je najprije pomislio da je udar automobila. Tek nakon dolaska policije saznao je što se ustvari dogodilo.

Kako se saznaje, Mario je već godinama ovisnik o narkoticima i poznat je policiji zbog sitnih krađi. Od stanara, koji ističu da sa njim nikada nisu imali problema, saznajemo se i da su mu roditelji davno preminuli. Prošlog tjedna je, kažu, sahranio baku, te je zadnjih dana djelovao dosta rastreseno, drugačije.

– Živi neki svoj povučen život. Uvijek je sam, pozdravi se kada se sretnemo u stubištu i to je sve. Nisam imala nikada problema s njim – kazala  je stanarka ove zgrade. Stanari s trećeg kata, njegovi prvi susjedi, u vrijeme kad se sve dogodilo nisu bili u stanu, vani su gledali utakmicu.

Susjedi kažu i da su Marija često viđali dok puši na balkonu. Pretpostavljaju da je tako bilo i ovaj put, da se možda naslonio na ogradu i izgubio ravnotežu.

Ipak, konačan odgovor o tome kako se sve odigralo trebala bi dati istraga koja je u toku, zaključuje Faktor.ba