Home Društvo Poljaci u papučama krenuli na Biokovo: Spašavao ih je HGSS

Poljaci u papučama krenuli na Biokovo: Spašavao ih je HGSS

SHARE

Od dvoje turista jedan je zbog opasnog terena i straha ostao nepomičan ležati na strmom siparu. Nakon spusta i pristupa unesrećenom utvrđeno da nema nikakvih ozljeda…

Dvoje poljskih turista jučer oko podneva zatražilo je pomoć nakon što su zapeli na Biokovu. Iz Podgore su krenuli putem na kojem ne postoji nikakva planinarska staza. 

Na teren je izašlo jedanaest gorskih spašavatelja s dva terenska vozila koji su turiste pronašli na predjelu Stupica na nadmorskoj visini od 420 metara. 

Od dvoje turista jedan je zbog opasnog terena i straha ostao nepomičan ležati na strmom siparu. Nakon spusta i pristupa unesrećenom utvrđeno da nema nikakvih ozljeda osim ogrebotina po otkrivenim dijelovima tijela.

foto: HGSS

Spašavatelji su ga osigurali i uz pomoć “momčadskog potega” u 12,50 sati izvukli na cestu, gdje su ga dočekali prijatelji i vlasnik apartmana kod kojeg je jučer došao na odmor.

Iako se puno radi na preventivi i upoznavanju turista s opasnostima na planinama i neurbanim prostorima ipak se zbog velikog broja posjetitelja naše obale događaju situacije koje na žalost u dosta slučajeva završavaju sa tragičnim posljedicama.

Ova je priča sa sretnim ishodom i treći slučaj spašavanja turista u japankama na Biokovu, piše HGSS.