Home Društvo (VIDEO) Tko je Bruno Kovačević – novi glavni urednik svih HRT-ovih televizijskih...

(VIDEO) Tko je Bruno Kovačević – novi glavni urednik svih HRT-ovih televizijskih programa

SHARE

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića imenovao je Brunu Kovačevića za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Elianu Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija i Andreju Arežinu Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga, objavljeno je na internim mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.

Kako se ističe u obavijesti, imenovanje novih glavnih urednika televizijskih i radijskih programa i portala koji su stupili na dužnost 21. lipnja uslijedilo je na temelju javnoga natječaja raspisanoga početkom svibnja ove godine i nakon pribavljenoga mišljenja novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.

Na posljednjem raspisanom natječaju HRT je pozvao kandidate da se prijave za radno mjesto urednika za sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).

Osim toga, bio je raspisan je i natječaj urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.

Bruno Kovačević – zaposlen na HRT-u od 1992.

Bruno Kovačević diplomirao je na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sportskome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) zaposlen je od 1992. godine. Bio je stalnim suradnikom CNN-a u emisiji World Report od 1992. do 1994. godine, a potom urednikom Sportskoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2002. do 2004. i od 2007. do 2011. godine. Bruno Kovačević bio je i glavnim urednikom Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2011. do 2012. godine te potom do 2016. godine rukovoditeljem Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije, navodi HRT.

Kao nositelj organizacije velikih sportskih projekata Hrvatske radiotelevizije sudjelovao je među ostalim u prijenosima Olimpijskih igara iz Nagana, Sidneyja, Salt Lake Cityja, Atene, Torina te Pekinga i Vancouvera. Bio je i glavnim urednikom projekata na svjetskim prvenstvima u skijanju u St. Moritzu, Bormiu, Val d’ Isereu, Garmisch Partenkirchenu i Schladmingu, na svjetskim nogometnim prvenstvima u Japanu, Koreji i u Južnoafričkoj Republici te na Europskome nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Ostvario je stotine emisija i izravnih televizijskih sportskih prijenosa, a autorom je i nekoliko dokumentarnih filmova o hrvatskim sportašima.

Za dokumentarni je film o paraolimpijskoj sportašici Ani Sršen 1997. godine dobio treću nagradu za strani dokumentarni film u Bugarskoj. Veliko zanimanje pobudio je i njegov film o stolnotenisačici Sandri Paović iz 2009. godine. Osobito su mu zapaženi filmovi o najtrofejnijoj hrvatskoj sportskoj obitelji Kostelić Dnevnik pobjednika iz 2002. godine i Gnothi Seauton iz 2015. godine koji je osvojio prvu nagradu Gold Remi Award na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Bruno Kovačević dobitnikom je priznanja Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) za najboljega promicatelja hrvatskoga sporta u svijetu 2003. godine te Godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije 2008. godine.