Home Crna kronika FOTO: Taman počela trava nicat, kad oni banu i zapljene rekordnu količinu...

FOTO: Taman počela trava nicat, kad oni banu i zapljene rekordnu količinu kod Posušja! Ništa od pojeftinjenja konoplje!

SHARE

S ciljem spriječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, policijske uprave Posušje došli su do operativnih saznanja da se na području pod nadzorom naprijed navedene PU nalazi veći nasad indijske konoplje (lat.sativa canabis). Sukladno prikupljenim operativnim podacima na terenu u mjesecu lipnju zavedena je operativna akcija.

Sukladno sačinjenom planu od strane policijskih službenika PU Posušje poduzet je niz taktičko operativnih mjera i radnji u cilju pronalaska lokaliteta, opservacije i praćenja nasada indijske konoplje.

Dana 26. lipnja 2018. godine oko 10.40 sati na lokalitetu šireg područja mjesta Vir pod nazivom Vučuri, općina Posušje, u nasad indijske konoplje pristupila je nepoznata muška osoba koja je vršila zalijevanje nasada. Brzom reakcijom policijskih službenika PU Posušje isti je lišen slobode i utvrđeno je da se radi o osobi I.M. rođenoj 1972. godine. Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoji i drugi suučesnik u izvršenju kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog zakona FBiH, a radi se o osobi V.M. rođenoj 1974. godine.

Policijski službenici PU Posušje su ishodili naredbu za pretragu obiteljskih kuća i pratećih objekata koje koriste naprijed navedeni. Izvršenom pretragom obiteljskih kuća, nasada i rasadnika pronađeno je 2 246 stabljika koje svojim izgledom i ostalim svojstvima asociraju na stabljike indijske konoplje veličine od 5 do 130 cm. Pretragom obiteljskih kuća i pratećih objekata koje su koristili I.M. i V.M. pronađeno je cca. 3 500 grama brutto težine suhe biljne tvari koja svojim izgledom i osobinama asocira na opojnu drogu tipa marihuane te spremnik za streljivo od automatske puške s 29 komada streljiva cal.7,62 mm.

Osumnjičeni I.M. je nakon izvršene kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog zakona FBiH i kaznenog djela iz članka 371. stavak (1) Kaznenog zakona FBiH. Drugo osumnjičeni V.M. trenutno nije dostupan i za istim se poduzimaju potražne mjere i radnje s ciljem vršenja kriminalističke obrade na navedene okolnosti.

O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivano Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu a po završetku kriminalističke obrade protiv navedenih osoba biti će dostavljeno izvješće o počinjenim kaznenim djelima, naveli su iz MUP-a ŽZH

SirokiBrijeg.info
FOTO: MUP ŽZH