Home Zanimljivosti Zeničanin prijavio nestanak supruge policiji, a ona se u Sarajevu udala za...

Zeničanin prijavio nestanak supruge policiji, a ona se u Sarajevu udala za drugoga

SHARE

Zeničanka Alzina Delić (32), nakon što je navodno nestala u srijedu predvečer kad je napustila kuću svojih roditelja u selu Kolići kod Zenice, jučer je u poslijepodnevnim satima pronađena na području Sarajeva, potvrđeno je za Avaz iz zeničke policije.

Tražila pomoć

“Nakon što je zaprimljena prijava o nestanku, poduzete su sve predviđene mjere i radnje. Raspisana je i operativna potraga za nestalom. Nakon što je jučer pronađena, poduzimaju se mjere i radnje za zaključenje prijave nestanka”, rekla je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Aldina Ahmić.

Nestanak Alzine Delić prije šest dana policiji je prijavio njezin suprug Hadin, nakon što je duže vrijeme nije uspijevao dobiti na mobitel. No dan poslije javila mu se i priopćila šokantnu vijest.

“U vrlo kratkom razgovoru uspjela mi je reći da su je otele osobe iz Sarajeva. Bila je vrlo uzrujana, tražila je pomoć od mene”, kazao je Hadin za Avaz.

Dvoje djece

Slučaj je Hadin odmah prijavio policiji, a priču je objavio i na Facebooku. S Alzinom ima dvije kćeri od kojih je jedna završila četvrti razred osnovne škole, a drugoj su tek četiri godine.

Ahmić: Pokrenuta istraga 

“Sve sam digao na noge, uključio SIPA-u, medije, policiju… Sramota za zakon i državu da kriminalci mogu raditi što hoće. Tragat ću za njom do kraja, ne bojim se ničega i nikoga”, kaže Hadin.

Kako je Avaz neslužbeno doznao, Alzina je u Sarajevu pronađena kod muškarca za kojeg se preudala.