Home Crna kronika Je li hercegovačkom prometnom policajcu zapaljeno auto zbog pisanja kazne?

Je li hercegovačkom prometnom policajcu zapaljeno auto zbog pisanja kazne?

SHARE
 Automobil opel astra, u vlasništvu, kako neslužbeno saznaju Nezavisne novine, policajca Edisa Pašića iz Policijske uprave Trebinje, planuo je prij par dana u trebinjskom naselju Hrupjela, na improviziranom parkingu u blizini kuće u kojoj živi kao podstanar.

Vozilo je nepoznata osoba, ili više njih, namjerno zapalila, jer je, nakon izvršenog očevida, u Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno da će nepoznatom počinitelju biti dokumentirano krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Policijska stanica Trebinje je u noći između 26. i 27. lipnja zaprimila prijavu da je u tijeku požar na jednom automobilu, nakon čega su pripadnici ove stanice odmah izašli na lice mjesta”, kažu u Policijskoj upravi Trebinje.

Policija je o požaru obavijestila trebinjske vatrogasce, koji su oko 4.20 otišli na teren sa jednim vatrogasnim vozilom, ali je auto već poprilično bila zahvatila vatra koju su ubrzo ugasili.

Požar je prilično oštetio vozilo sa prednje strane, gdje je na desnoj strani polomljena i šoferšajbna, dok je na lijevoj strani vatra doslovno istopila prednju plastiku i lijevu prednju gumu.

Susjedi i prolaznici malo poznaju Pašića, koji je, kako kažu, ovdje podstanar sa suprugom, ali ga znaju kao povučenog i pristojnog mladića. Sa Pašićem novinari nisu uspjeli stupiti u kontakt kako bi čuli da li mu je možda netko prijetio ili eventualno nagađa motive za ovo nedjelo.

“On radi kao prometni policajac i jedino zbog čega se mogao zamjeriti jeste možda neka kazna iz kršenja prometnih propisa, ali to nije vrijedno nikakve osvete, a kamoli da se momku uradi ovakva pakost i nanese ovolika šteta”, kazao je jedan prolaznik za “Nezavisne”.

Pored Pašićevog automobila, srećom, nije bilo drugih vozila niti objekata na koje bi se mogla prenijeti vatra i prouzrokovati druga oštećenja, a ni suha trava niti stablo lipe koje je bilo u blizini nisu planuli, pa se požar nije raširio.

Paljevine automobila su u Trebinju prije nekoliko godina bile učestala pojava koja se radila iz osvetoljubivosti, pa su se čak i automobili dizali u zrak, ali je policija uspjela suzbiti ovu pojavu pronalazeći i kažnjavajući počinitelje, pišu Nezavisne.