Home Društvo Ove fotografije dokazuju koliko se vaše tijelo može promijeniti ako smanjite unos...

Ove fotografije dokazuju koliko se vaše tijelo može promijeniti ako smanjite unos alkohola

SHARE

PRIJE sedam godina Instagram influencerica iz Švedske izlazila je najmanje tri puta tjedno s prijateljima i nerijetko patila od mamurluka zbog ispijenih alkoholnih pića.

“Ne znam koliko sam točno pila. Puno”, rekla je o svojoj ovisnosti o pivu i cideru.

Jelly Devote sada s 27 godina pije čašu do dvije vina ili šampanjca svaki drugi tjedan i rezultat je dramatičan, sudeći prema fotografijama koje je objavila na Instagramu, a koje prikazuju kako izgleda sada u odnosu na prije.

U opisu fotografije kaže kako novi izgled duguje uravnoteženom stilu života, potpuno drugačijem od starog. Jela je prženu hranu, čips, meso u raznim umacima i pila gazirana pića, bez ikakvog povrća.

“Sve što sam radila je bilo partijanje i sjedenje u sofi”, kaže.

Kad je imala 21 godinu, zbog fotografije u bikiniju počela je ozbiljno razmišljati o vježbanju. Otprilike u to vrijeme joj je i njezina baka, koja ju je razmazila slatkišima, počela spočitavati debljanje.

“To je bio trenutak kada sam odlučila da se stvari moraju promijeniti”, kaže Devote i dodaje kako je ubrzo počela vježbati kod kuće. Odmah je u prvim tjednima počela mršavjeti i to je bio poticaj da prestane piti alkohol. “Jednostavno je nemoguće imati zdravo tijelo i duh uz toliko alkohola.”

Alkoholna pića zamijenila je vodom, a tri veća obroka dnevno s pet do šest manjih koja se sastoje od zelenog povrća, zdravih masti i proteina. Ponekad se počastila krafnom. Nakon četiri mjeseca bila je mršavija 13 kilograma.

Ozljeda leđa bila je prijetnja njezinoj motivaciji, no uspješno ju je prevladala.

“Kad sam se konačno natjerala u teretanu, zaljubila sam se u fitness i uživala u njemu više nego ikad”, objašnjava Devote koja je odlučila prestati razmišljati o kilogramima koje više ne broji.

“Najvažnije je da sam prestala sebe mrziti i počela se voljeti”, napisala je na Instagramu.

Danas ima 572.000 pratitelja i uglavnom putuje po svijetu, a ponekad popije piće.

“Imam mjeru. Puno se toga promijenilo, od toga kako izgledam pa do toga kako živim. Nikad se nisam bolje osjećala”, priznala je u svojoj objavi.