Home Crna kronika Procurila fotografija ubijenog Britanca na Zrću: Uzrok tragedije sukob dviju britanskih dilerskih...

Procurila fotografija ubijenog Britanca na Zrću: Uzrok tragedije sukob dviju britanskih dilerskih skupina

SHARE

Prema neslužbanim informacijama navodno je došlo do sukoba dviju dilerskih skupina iz Britanije

‘Samo si trebao dobar odmor, a dogodilo se ovo’

Pozivajući se na neimenovani izvor iz Hrvatske, Sun izvještava kako se ubojica, koji je također britanski državljanin, pokušavao ukrcati na avion za London i pobjeći iz Hrvatske.

Prenose i rečenice jedne od Wilsonovih prijateljica, koja je na Twitteru objavila poruku u kojoj se oprašta od njega. Među ostalim je napisala: “Ne mogu vjerovati. Počivaj u miru Kraze… Sve što si trebao je dobar odmor i dogodilo se ovo…’

Podsjetimo, na aerodromu Resnik kod Splita u četvrtak u 9,30 sati granična policija uhitila je 25-godišnjeg britanskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestili su danas iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Sukob dviju dilerskih skupina 

Osumnjičenik za ubojstvo doveden je u četvrtak oko 14 sati na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja. Kriminalističko istraživanje, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom nastavlja se radi utvrđivanja drugih sudionika  i svih ostalih okolnosti događaja, priopćio je MUP.

Ministar Božinović je u izjavi potvrdio današnje uhićenje u Splitu osumnjičenika za ubojstvo Britanca na Zrću, a Milina je istaknuo kako je na festival na Zrću bilo poslano 40 policajaca.

“Hrvatska policija je djelovala promtno i profesionalno tako da je već oko 6 sati navečer identificirala osumnjičenu osobu, a jutros je ona uhićena u Splitu. Pokazujemo da je hrvatska policija operativna i profesionalna”, rekao je ministar, čestitavši svim kolegama na brzoj identifikaciji osumnjičenika.

No na pitanje je li u pozadini jučerašnjeg ubojstva Britanca na Zrću bilo “dilanje droge”, glavni ravnatelj policije Milina nije dao izravan odgovor rekavši tek da “hrvatska policija utvrđuje sve okolnosti i navode koji su bili u medijima i provodi opsežno istraživanje”.

U obračunu ozlijeđene još dvije osobe

Podsjećamo, ubojstvo se dogodilo ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranih državljana.

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke.

Prema neslužbanim informacijama navodno je došlo do sukoba dviju dilerskih skupina iz Britanije, koje su u Novalju stigle na Hideout festival.

U obračunu su još dvije osobe ozlijeđene, a 26-godišnjak koji je nakon sukoba s teškim ozlijedama primljen u Opću bolnicu Zadar više nije životno ugrožen.

“Stanje teško ozlijeđenog muškarca poboljšano je, više nije životno ugrožen i iz jedinice intenzivnog liječenja u četvrtak oko podneva premješten je na odjel kirurgije”, izjavio je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana u gornjem dijelu tijela, opasnih po život. U sukobu skupine mladih Britanaca na Zrću jedan je muškarac bio lakše ozlijeđen, alinije hospitaliziran.