Home Crna kronika Epilog stravične nesreće u Sarajevu: Almir s neregistriranim BMW X5 u smrt...

Epilog stravične nesreće u Sarajevu: Almir s neregistriranim BMW X5 u smrt odveo tri djevojke, dvoje teško povrijeđenih

SHARE

Do nesreće je došlo oko 18.25 sati, kada je automobil BMW X5, kojim je upravljao 20-godišnji Almir E. iz Sarajeva, skrenuo u desnu stranu van kolovoza, te udario u zaštitnu metalnu ogradu pored ceste i metalni stub, točnije nosač prometne signalizacije.

Tom prilikom na mjestu su poginuli putnici iz vozila 18-godišnja Ajla I., te 17-godišnja N. N., obje iz Sarajeva.

Njihovu smrt u 19.01 sati konstatirali su ljekari Hitne pomoći iz Sarajeva. Tijela su prevezena vozilom KJKP “Pokop” Bare, gdje će po naredbi tužitelja sarajevskog Kantonalnog tužilaštva biti obavljena obdukcija.

U nesreći je teške tjelesne povrede zadobila 17-godišnja Lejla O. iz Sarajeva, koja je vozilom Hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu u Sarajevu kako bi joj se ukazala ljekarska pomoć. Povrijeđena djevojka potom je upućena na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći preminula u 20.05 sati.

Teško je povrijeđena i 18-godišnja Ajla O. iz Sarajeva, koja je prevezena na KUM KCUS-a, a potom na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Vozač BMW-a također je teško povrijeđen, a doktori su konstatirali da je zadobio prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te je iz Opće bolnice, gdje mu je prvobitno ukazana pomoć, dalje prebačen u KUM KCUS-a, a potom ponovo u Opću bolnicu u kojoj je zadržan na liječenju.

Prema informacijama iz policije, BMW nije bio registriran, a na prednjoj i na zadnjoj strani imao je različite i nepripadajuće tablice.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom strojarske struke rukovodio uviđajem.