Home Crna kronika Nakon što su uhićeni s rekordnom količinom marihuane u Posušju, otišli u...

Nakon što su uhićeni s rekordnom količinom marihuane u Posušju, otišli u kafić pa prijetili policajcu da će mu skratiti nogu jer ih je “izdao”

SHARE

Tužiteljstvo ZHŽ-a traži pritvor za dvojicu osumnjičenih koji se terete da su uzgajali marihuanu u općini Posušje, a na teret im stavlja i da su nakon uhićenja otišli u jedan ugostiteljski objekt gdje su prijetili policajcu i vlasniku objekta.

Evo što je o svemu za Širokibrijeg.info rekao Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

“Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenicima I.M. (46) i V.M. (44), koji su lišeni slobode 28.6.2018. godine, zbog sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i ugrožavanja sigurnosti, a V.M. i zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da će osumnjičenici boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, sakriti i uništiti dokaze, te ponoviti i učinit kazneno djelo kojim prijete.

O prijedlogu za određivanje pritvora odluku će donijeti sudac za prijašnji postupak Općinskog suda u Širokom Brijegu.

I.M. i V.M. se sumnjiče da su neutvrđenog dana od mjeseca ožujka do mjeseca lipnja 2018. godine, u mjestu Vir, općina Posušje, zasadili ukupno 2.246 stabljika indijske konoplje. Dana 26.6.2018. godine I.M. je lišen slobode od strane policijskih službenika PU Posušje u trenutku kada je došao na zasad i zalijevao stabljike. Pretresom obiteljskih kuća koje koriste osumnjičenici I.M. i V.M., pronađeno je više papirnih i plastičnih vrećica u kojima se nalazila biljna tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, dok je kod V.M. pronađen spremnik za streljivo automatske puške u kojem se nalazilo 29 komada streljiva cal. 7,62 mm.

Dva dana kasnije 28.6.2016. godine osumnjičenici su došli u jedan ugostiteljski objekt u mjestu Vir, općina Posušje. Za susjednim stolom primijetili jednog policijskog službenika, pa revoltirani time što su otkriveni počeli su ga vrijeđati i prijetiti mu, govoreći mu da ih je on izdao, da će mu skratit nogu i da neće mirno spavati. Nakon toga su počeli vrijeđati vlasnika ugostiteljskog objekta, govoreći mu da je i on kriv što su „pali“ i da će ga išamarati, pa kada je u obranu svoga oca stao njegov sin, V.M. mu je zaprijetio da će ga ispleskati i izudarati, a I.M. da će mu smrskati glavu kad ga vidi na cesti, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH”, piše portal Sirokibrijeg.info