Home Društvo U Imotskom “incident“ s HGSS-om zbog galebova

U Imotskom “incident“ s HGSS-om zbog galebova

SHARE

Nije tajna da Imoćani već nekoliko godina “ratuju“; uglavnom bezuspješno; s mnogobrojnim galebovima, koji onečišćuju okružje, vodu i krajobraz Modrog jezera.

U rastjerivanju galebova iskušali su nekoliko znanih i manje znanih metoda, koje su polučile vrlo slabe ili gotovo nikakve rezultate.

U takvim nastojanjima pribjegavaju i određenim metodama, koje se teško mogu okarakterizirati konvencionalnim metodama. Tako je danas ugledni imotski liječnik i svakodnevni posjetitelj Modrog jezera dr. Leo Lipoglavšek primijenio metodu pokušaja rastjerivanja galebova takozvanom “metodom buke“. U tu svrhu koristio je i određena pirotehnička pomagala, koja su stvarala buku i tako, barem za trenutak, rastjerala jata galebova na Modrom jezeru.

No, takva buka, uz prigodnu Lipoglavšekovu mimiku i govor tijela, odnosno frenetično mahanje rukama; određenim se gostima iz istočnog dijela Europe učinilo kao neprimjereno, shizofreno pa čak i potencijalno opasno ponašanje. Stoga su ti turisti alarmirali čak i Hrvatsku gorsku službu spašavanja uz poziv upućen i snagama reda. Tako se danas na Modrom jezeru u Imotskom zatekao zavidan broj predstavnika policije i HGSS-a, koji , na svu sreću, nisu imali ozbiljnijih razloga za intervenciju. Ujedno, čitav je događaj završio u prigodnim šaljivim tonovima kakvih se ne bi postidio ni Miljenko Smoje, a jedinim krivcima za sve su proglašeni – galebovi.

Začudo, potpuno prigodno, iz obližnjeg ugostiteljskog objekta s razglasa se čula Oliverova uspješnica “Moj galebe“, dok su nebom iznad Modrog jezera kružila jata mnogobrojnih galebova, prenosi Grude-online.info