Home Crna kronika Dvojici Posušaka 30 dana pritvora

Dvojici Posušaka 30 dana pritvora

SHARE

Sudac za prijašnji postupak Općinskoga suda u Širokom Brijegu za osumnjičene I.M. (46) i V.M. (44) iz Posušja odredio je pritvor u trajanju od 30 dana, usvojivši prijedlog za određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz ovog Tužiteljstva.

Podsjetimo, I. M. i V. M. sumnjiče se da su zajedno počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i ugrožavanja sigurnosti.

V.M. sumnjiči se i za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Protiv rješenja o određivanju pritvora pritvorene osobe imaju pravo žalbe o kojoj će odlučivati Vijeće Općinskoga suda u Širokom Brijegu.

I.M. i V.M. se sumnjiče da su neutvrđenog dana od mjeseca ožujka do mjeseca lipnja 2018. godine, u mjestu Vir, općina Posušje, zasadili ukupno 2.246 stabljika indijske konoplje. Dana 26. lipnja 2018. godine I.M. je lišen slobode od strane policijskih službenika PU Posušje u trenutku kada je došao na zasad i zalijevao stabljike.

Pretresom obiteljskih kuća koje koriste osumnjičenici I.M. i V.M., pronađeno je više papirnih i plastičnih vrećica u kojima se nalazila biljna tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, dok je kod V.M. pronađenspremnik za streljivo automatske puške u kojem se nalazilo 29 komada streljiva cal. 7,62 mm, rekao je za portal Jabuka.tv  Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Dva dana kasnije 28. lipnja 2016. godine osumnjičenici su došli u jedanugostiteljski objekt u mjestu Vir, općina Posušje.

Za susjednim stolom primijetili su jednoga policijskoga službenika, pa revoltirani time što su otkriveni počeli su ga vrijeđati i prijetiti mu, govoreći mu da ih je on izdao, da će mu skratit nogu i da neće mirno spavati.

Nakon toga su počeli vrijeđati vlasnika ugostiteljskog objekta, govoreći mu da je i on kriv što su “pali” i da će ga išamarati, pa kada je u obranu svoga oca stao njegov sin, V.M. mu je zaprijetio da će ga ispleskati i izudarati, a I.M. da će musmrskati glavu kad ga vidi na cesti.