Home Crna kronika Optužnica Županijskog tužiteljstva ŽZH: Ravnatelja Doma zdravlja na Sudu u Širokom Brijegu...

Optužnica Županijskog tužiteljstva ŽZH: Ravnatelja Doma zdravlja na Sudu u Širokom Brijegu čeka suđenje zbog zlouporabe službenog položaja

SHARE

Vezano za optužnicu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu koja je podignuta protiv Zorana Jelića – bivšeg ravnatelja Doma zdravlja u Širokom Brijegu, zbog kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti iz čl. 383 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić dao je slijedeću izjavu:

Županijski sud u Širokom Brijegu uvažio je žalbu ovog tužiteljstva i ukinuo presudu kojom je bivši ravnatelj Doma zdravlja u Širokom Brijegu Zoran Jelić (59) oslobođen od optužbe da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.

Županijsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Jelića stavljajući mu na teret da je kao ravnatelj i odgovorna osoba u Domu zdravlja Široki Brijeg iskoristio svoje službene ovlasti i doktoru D.O. pribavio imovinsku korist u iznosu od 44.373,68 KM za koji iznos je oštetio Dom zdravlja Široki Brijeg.

Optuženi je protivno propisima i Ugovoru o specijalizaciji doktoru D.O. usmeno odobrio produljenje specijalizacije u trajanju od 1.12.2009. godine do 1.4.2012. godine, iako za to vrijeme doktor nije radio, optuženi mu je uredno potpisivao platne liste i redovito mu je isplaćivana plaća i druga primanja.

Ponovno suđenje bit će održano pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, potvrdio nam je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH.

SirokiBrijeg.info