Home Društvo Što se dogodilo s migrantima koji su nedavno zaustavljeni u Grudama?

Što se dogodilo s migrantima koji su nedavno zaustavljeni u Grudama?

SHARE
Nakon dolaska sedam migranata u Grude, internetski ratnici počeli su širiti dezinformacije kako su dobili prenoćište, a spekuliralo se da noće u hotelima, župnim uredima i slično, piše portal Grude.com.

Također, i ekipa portala Grude.com dobila je više komentara u kojima se poziva na javni linč onih kod kojih su migranti navodno prespavali.

Odlučili su ih provjeriti i potvrđeno im je od onih koji su prozivani da nijedan migrant kod njih nije prenoćio.

Kontaktirali su i policajca koji je želio ostati anoniman i koji nam je rekao da su migranti vraćeni na teritorij s kojeg su došli.

– Policija od 0 do 24 prati sigurnosnu situaciju u ZHŽ-u i potvrđujemo da nitko ne skriva migrante niti im je itko dao prenoćište. Ne znamo kome je cilj dezinformirati javnost da policija dopušta da slobodno hodaju po županiji i da rade što hoće. Ne znamo koji je cilj onih koji to čine, anonimno ili pod imenom i prezimenom, ali za takve stvari mogu odgovarati jer nama se adresiraju pitanja koga mi to štitimo aludirajući da migranti plaćaju da ostanu na ovom području. Oni ako se nađu zatečeni na našem teritoriju bivaju vraćeni ondje odakle su došli, znači u migrantski centar, a prilikom povratka i njima jamčimo svaku sigurnost, ponudimo im vodu primjerice jer ne želimo da ako među njima ima djece kolabriraju niti da im se bilo što ružno dogodi. Na svaki poziv upućen policiji mi odgovaramo i izlazimo na teren časno obavljajući svoju dužnost – kazao je za Grude.com jedan policajac iz ZHŽ-a, vezano za migrante koji dolaze na ovo područje.