Home Crna kronika Utopilo se 200 migranata

Utopilo se 200 migranata

SHARE

Najmanje 204 migranta utopila su se proteklog vikenda u libijskim vodama Sredozemnog mora, a pri pokušaju da neadekvatnim plovilima dođu do tla europskih zemalja, objavila je Anadolija.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) priopćila je kako je od početka godine u vodama Sredozemnog mora život izgubilo više od 1.000 migranata.

”Od petka je libijska obalna straža spasila i u libijske luke vratila blizu 1.000 migranata. Svi migranti su malim plovilima išli u pravcu otvorenog mora u pravcu Europe”, navodi se u priopćenju IOM-a.

Iz IOM-a su također, naveli da je manji čamac s najmanje 41 migrantom potonuo na Mediteranu, istočno od obale Tripolija. U petak se na toj ruti dogodio još jedan brodolom u kojem su poginula 103 migranta, među kojima su bile i tri bebe.

”Suočeni smo s alarmantnim porastom migrantskih tragedija u Sredozemnom moru”, poručio je šef IOM-ove misije u Libiji Othman Belneisi.

Prema podacima IOM-a od početka ove godine iz Libije preko Sredozemnog mora u Europu je stiglo najmanje 45.000 migranata, piše Bljesak.info