Home Društvo Drama na Bijači: Specijalci sklonili branitelje s prometnice

Drama na Bijači: Specijalci sklonili branitelje s prometnice

SHARE

Pripadnici specijalne postojbe policije stigli su na Granični prijelaz Bijača gdje su od podne okupljeni branitelji udruge ”Zaboravljeni branitelji”.

Kako se vidi na videozapisu koji se pojavio na YouTube-u, specijalci su koristili silu kako bi maknuli prosvjednike sa ceste i izvršili deblokadu graničnog prijelaza, piše portal Bljesak.info

“Blokada je tu, ništa ne prolazi, ali su došli specijalci i s njima se guramo. Žalosno je kako se tretiraju stari i bolesni, najčasniji sinovi ove države”, rekao je Drago Grbavac, predsjednik udruge ”Zaboravljeni branitelji”.

Kako javlja BIHAMK, blokada je završena u 18.25 sati, kada je za promet otvorena dionica koja je bila blokirana od 12.00 sati. Branitelji bokadom žele skrenuti pažnju na svoje zahtjeve.

Oni traže javno objavljivanju registra, šest KM po danu učešća u ratu bez diskriminirajućih odredbi iz važećeg zakona i ukidanje financiranja udruženja na federalnoj razini, podsjeća Bljesak.info, koji dodaje kako je medijim prijećeno prijavama zbog toga što su prišli braniteljima kako bi izvjestili o prosvjedima.